Lauriejeva druga ljubezen je glasba. Konec leta je napovedal izdajo bluesovskega albuma. Foto: EPA
Lauriejeva druga ljubezen je glasba. Konec leta je napovedal izdajo bluesovskega albuma. Foto: EPA
Ryan Seacrest
Ryan Seacrest v kategoriji voditeljev resničnostnih šovov nima konkurence. Foto: EPA

Ameriška spletna stran TV Guide je pred kratkim objavila lestvico največjih zaslužkarjev, ki jih je mogoče gledati v oddajah, serijah in poročilih ameriške produkcije. Poudarili so, da so se v zadnjem času vsote na čekih, ki jih plačujejo največjim zvezdnikom, nekoliko zmanjšale, saj so tudi televizijske postaje občutile zaostrene razmere v ameriškem gospodarstvu. A kljub temu se mnogim še vedno lahko pošteno smeji.

Mož z zvrhanim kupom denarja
Z veliko prednostjo je najbolje plačana osebnost s televizijskih zaslonov igralec Charlie Sheen, ki za en posneti del uspešnice Dva moža in pol zasluži več kot milijon dolarjev. Čeprav se mora njegov soigralec Jon Cryer zadovoljiti z več kot polovico manjšo plačo, se je kljub temu uvrstil na drugo mesto najbolje plačanih igralcev v humorističnih serijah.

V resnejših nadaljevankah oziroma nanizankah pa se je na sam vrh zavihtel Britanec Hugh Laurie, ki se je v nanizanki Zdravnikova vest odlično vživel v težavnega, z vikodinom zasvojenega, a v isti sapi briljantnega zdravnika, ki razreši vsak, še tako trd medicinski problem. Na epizodo dobi 400.000 dolarjev. Zmago v tej kategoriji mu je sicer omogočila "upokojitev" Kieferja Sutherlanda kot posebnega agenta Jacka Bauerja, ji je lani za vsak del dobil več kot 420.000 dolarjev.

Oprah, Ryan, Matt
Pri voditeljih pogovornih oddaj nič novega, saj še naprej ostaja nepremagljiva "kraljica" Oprah Winfrey, ki na leto zasluži kar 315 milijonov dolarjev, najbolje plačani voditelj resničnostnih oddaj pa je Ryan Seacrest, ki je "glavni" pri oddaji American Idol. Na leto zasluži 15 milijonov dolarjev. Še voditelji informativnih oddaj: na vrhu sta Matt Lauer s 16 in Katie Couric s 15 milijoni zelencev na leto.

V galeriji si oglejte seznam nekaterih najbolje plačanih igralcev v humorističnih in resnih serijah (v oklepajih znesek, ki ga dobijo za en del).