37-letnega Charlieja Hunnama večina pozna po vlogi Jaxa iz serije o motoristični bratovščini Sinovi anarhije. Foto: Reuters
37-letnega Charlieja Hunnama večina pozna po vlogi Jaxa iz serije o motoristični bratovščini Sinovi anarhije. Foto: Reuters

Klasične legende o kralju Arturju se je tokrat lotil britanski režiser Guy Ritchie, tudi nekdanji mož popzvezdnice Madonne, ki v svojem prepoznavnem dinamičnem slogu na velika platna prinaša domišljijsko-akcijsko pustolovščino epskih razsežnosti, v kateri se ikonoklastično loteva legende o meču ekskaliburju in Arturja spremlja na njegovi poti z ulic na prestol.

Naslovno vlogo je prevzel Charlie Hunnam, postavni britanski igralec, ki je zaslovel z vlogo v seriji Sinovi anarhije, bil pa naj bi tudi prva izbira za vlogo Christiana Greya v razvpitih 50 odtenkih sive, a je bil prezaposlen, da bi lahko sprejel vlogo v omenjeni erotični drami - morda je imel pravzaprav srečo, saj je erotična drama po romanu E. L. James, v kateri je šla glavna vloga nato Ircu Jamieju Dornanu, požela porazne kritike.

Hunnam pravi, da je Ritchie "vzel zgodbo tega klasičnega junaka in jo prilagodil novi generaciji". "Naš Artur je odrastel na ulici, zna poskrbeti zase, surov je, izoblikoval si je lasten svet, v katerem je princ tatov. V nobenem primeru ni plemenita duša, ki išče razlog za svoj obstoj."

Arturjevega strica Vortigerna, ki se, potem ko Arturju v otroških letih ubijejo očeta, dokoplje do krone, igra Jude Law, vidne vloge v filmu pa imajo še Astrid Bergès-Frisbey, Djimon Hounsou, Aidan Gillen, Eric Bana in celo nogometaš David Beckham, Ritchiejev osebni prijatelj.

V galeriji si oglejte utrinke s hollywoodske premiere, kjer ni manjkalo zvezdniških obrazov, ki so tako ali drugače povezani s filmom. Kralj Artur, ki si ga bo mogoče ogledati tudi v 3D- tehniki, na slovenska platna prihaja že v sredo, 10. maja.