Nemška kanclerka si je na tekmi dala duška. Foto: EPA
Nemška kanclerka si je na tekmi dala duška. Foto: EPA

Predvsem mediji preostalih sodelujočih držav na SP-ju 2014 svojim državnikom postavljajo za zgled 59-letno Nemko, ki je na tribuni Arene Fonte Nova najprej skupaj z igralci ponosno pela himno, nato pa pozorno spremljala tekmo na VIP-tribuni in se navdušeno veselila tudi vseh štirih zadetkov "elfa", ki so končali v portugalski mreži.

Pri tem je glasno ploskala, stiskala pesti, vmes tudi skočila s svojega sedeža, pri tem pa sta jo smeje opazovala Sepp Blatter in Michael Platini, predsednika Fife in Uefe.

Zaradi Merklove zaprt zračni prostor nad Salvadorjem
Merklova je po tekmi obiskala igralce kar v slačilnici, kjer jim je čestitala za zmago in skupaj z njimi pozirala za "gasilsko" fotografijo. "Videti je bila blažena kot 10-letni nogometni oboževalec," so ob tem zapisali pri Daily Mailu.

Nekoliko manj pa je bil zaradi prisotnosti Merklove navdušen novinar Mirrorja - najbrž tudi ni bil edini letalski potnik, ki je čutil tako - razkril je namreč, so zaradi visokega državniškega obiska za preostala letala zaprli zračni prostor nad mestom v brazilski zvezni državi Bahia, zato so imela ta večurno zamudo.

Podolski zmago posvetil Schumacherju
Toda za nemško kanclerko je bil sinoči pomemben samo "elf", igralca Lukasa Podolskega pa je razveselila tudi s "srečnim selfijem". Vezist nemške izbrane vrste je sicer včerajšnjo veliko zmago posvetil rojaku Michaelu Schumacherju in ob tem priznal, da so najnovejše dobre novice o okrevanju legende F1 spodbudile tudi njih v Braziliji, da so dali vse od sebe.

Poročali smo namreč, da sedemkratni svetovni prvak v formuli ena Michael Schumacher, ki je 29. decembra na smučanju doživel hudo nesrečo, ni več v komi. Prav včeraj so ga odpustili iz bolnišnice v Grenoblu, kar je dalo krila tudi "elfu".