Za Lugnerja je to peta poroka, za Cathy (seveda) prva. Foto: EPA
Za Lugnerja je to peta poroka, za Cathy (seveda) prva. Foto: EPA
Richard in Cathy Lugner
Poroka v velikem slogu. Foto: EPA

Lugner je po svetu zaslovel zaradi svojih spremljevalk na februarskem "plesu vseh plesov", ki poteka v Dunajski državni operi. Vsako leto ostareli mož plača zajeten kup denarja eni svetovni zvezdnici, da preživi večer z njim. Njegovo vabilo so v preteklosti tako že sprejele Raquel Welch, Paris Hilton, Pamela Anderson, Berlusconijeva Ruby, Dita Von Teese in letos tudi Kim Kardashian, ki je za en večer v žep pospravila 250.000 dolarjev.

Čeprav leto še ni naokoli, je Lugner, ki je znan tudi po svojem nakupovalnem središču Lugner City na Dunaju, znova na naslovnicah medijev. V soboto se je namreč v slavni palači Schönbrunn - poletni rezidenci s 1.441 sobami, na "pravljični" poroki z belimi golobi, otroki, v belo oblečeno in razkošno kočijo poročil s plavolaso Cathy Schmitz, ki se je leta 2013 pojavila na naslovnici nemške izdaje te priljubljene revije za moške, do poroke pa je delala kot zajčica v Playboyevem klubu v Kölnu.

Cathy je z utrinki s svoje poroke pridno zalagala vse svoje sledilce na družbenih omrežjih, takoj po izmenjavi prstanov se je tudi preimenovala v Cathy Lugner.

Mladoporočenca sta se spoznala februarja, avgusta je že sledila zaroka. "Poleg velike starostne razlike med nama vse drugo teče kot namazano," je Lugner 57-letno starostno razliko komentiral v nekem intervjuju.

Nevesta ni mogla prehvaliti svojega sanjskega dne. "To je bila najboljša poroka na svetu ... z najboljšim moškim na svetu. Neverjetna in nepozabna izkušnja," je "žvrgolela" na Facebooku, album svojih poročnih fotografij pa poimenovala "Zaljubljena, zaročena, poročena!"

Le kako jima ne bi želeli sreče ...