Gillian Anderson. Foto: AP
Gillian Anderson. Foto: AP

54-letna Gillian Anderson, ki igra v Netflixovi seriji Sex Education spolno terapevtko Jean Milburn, je na svojem Instagramu objavila video, v katerem je razložila, da se je lotila "obsežnega raziskovanja žensk in seksa", ob tem pa pozvala ženske, naj ji pošljejo svoja "najbolj osebna poželenja" za knjigo, katere kuratorka bo britanska igralka.

"Kot ženske vemo, da je seks več kot samo seks, ampak o tem nas veliko ne govori. Naši najgloblji, najintimnejši strahovi in fantazije ostajajo zaklenjeni v nas. Dokler ne pride nekdo s ključem. No, tu je vaš ključ," pozove zvezdnica Dosjejev X.

"Urejam knjigo vaših anonimnih pisem, ki jih boste poslali meni. Knjigo, ki raziskuje, kako ženske razmišljamo o seksu, ker pri seksu gre za ženskost in materinstvo, za nezvestobo in izkoriščanje, za privolitev in spoštovanje, pravičnost in egalitarizem, ljubezen in sovraštvo, užitek in bolečino."

"Ne glede na to, od kod prihajate, ali ste stari 18 ali 80, ali spite z moškimi ali ženskami ali nebinarnimi osebami ali z vsemi naštetimi ali sploh z nikomer. Želim si izvedeti vaša poželenja. Načnimo skupaj ta pogovor in ustvarimo nekaj, kar bo razodetje za ljudi."

Draga Gillian

Sodelujoči lahko naslovijo svoja pisma z Draga Gillian in jih pošljejo prek zakodiranega portala, povezavo nanj je igralka objavila na svojem Instagramu.

Anderson, ki je zaslovela v 90. letih z vlogo FBI-agentke Dane Scully v Dosjejih X, je ta teden za Guardian napisala članek, v katerem je razložila, zakaj se je projekta lotila.

Vse od začetka Sex Education Gillian Anderson pogosto sprašujejo, ali ji skušajo ženske zaupati svoje spolne skrivnosti in težave, je zapisala. "No, mi ne. Kar mi je dalo idejo za knjigo, ki bi prinašala nova razodetja, bi bila globoka in vključujoča."

Dvakratna ločenka in mama treh otrok sicer ne skriva svoje fascinacije s spolnostjo in na svojem Instagramu denimo redno objavlja pomenljive falične podobe in objekte.