Gwyneth in Chris sta poročena od leta 2003. Imata dva otroka, hčer Apple in sina Mosesa. Foto: EPA
Gwyneth in Chris sta poročena od leta 2003. Imata dva otroka, hčer Apple in sina Mosesa. Foto: EPA

Film govori o vzhajajoči glasbeni kantrizvezdi Beauju Williamsu - igra ga Garrett Hedlund, ki se spoprijatelji s starejšo pevko Kelly Canter, ki jo je upodobila prav plavolasa zvezdnica.

Kelly oziroma Gwyneth v filmu veliko prepeva, zato se je žena pevca Coldplayev Chrisa Martina odločila, da bo "za povrh" posnela še naslovno pesem. Kritiki so njen glasbeni posluh pohvalili.

Imela je odličnega učitelja
Gwyneth, ki jo je bilo mogoče videti v filmih Sedem, Stevardese letijo v nebo, Ljubezen je slepa, Ljubimki in Zaljubljeni Shakespeare, je sicer priznala, da se je za glasbeno pripravo na vlogo Kelly obrnila po pomoč k svojemu možu. Chris je privolil v to in nato sta po več ur dnevno vadila brenkanje na kitaro in petje.

"Bil je res ustrežljiv, prijazen, potrpežljiv in spodbuden. Seveda je precej nerodna stvar igrati pred svojim možem, še posebej, če gre za člana ene najuspešnejših skupin na svetu. A za to, da me je naučil igrati na kitaro, mu bom večno hvaležna," je dejala Gwyneth.

Film Country Strong sicer ne bo prvi, v katerem bo Gwyneth preizkusila glasilke. Na odru se je z mikrofonom v roki znašla tudi v filmu Duets iz leta 2000.

Poslušajte odlomek Gwynethine pesmi Country Strong.