49-letna igralka se je v podkastu Armchair Expert razgovorila o svojih izkušnjah s porodi in materinstvom in med drugim razkrila, da je obakrat rodila s carskim rezom – tako hčerko Apple, danes staro 17 let, kot sina Mosesa (15). Oba sta se ji rodila v zakonu z nekdanjim možem, frontmanom skupine Coldplay Chrisom Martinom.

"Pri moji hčerki je šlo za nujni poseg, noro je bilo, skoraj sva umrli. Ni bila lepa izkušnja," je dejala. "In ko se zbudiš, imaš čez cel trup ogromno brazgotino, ki je prej nisi imel. In ne gre za to, da bi hotel to obsojati, si pa misliš: o, moj Bog.”

Paltrow je v pogovoru tudi kritizirala družbena omrežja, češ da ženskam vzbujajo nerealistična pričakovanja, da se bodo po porodu nemudoma pobrale in bodo v formi.

"Hvala bogu, da ni bilo Instagrama, ko sem sama imela otroke, ker danes vidim tam ženske, ki se hvalijo, kako so rodile pred dvema tednoma, pa imajo povsem raven trebuh, in si mislim, vau, sama pa nisem bila videti takole. Odlično, vsa čast ženski z radiatorčki, ampak ona je izjema. Nenehno nam družbena omrežja zdaj servirajo podobo za podobo, kako naj bi bile videti – z otroki ali brez njih,” je dejala.

Oskarjevka in ustanoviteljica znamke dobrega počutja Goop se je obregnila tudi ob pritiske, ki jih ženske nalagajo druga drugi, ko gre za dojenje, in poziva mlade matere, naj se podpirajo, ne pa prepirajo med sabo.