Ob razsodbi je zgolj prikimala. Foto: AP
Ob razsodbi je zgolj prikimala. Foto: AP
Sorodna novica Vse oči uprte v "bizarno", "komično" sojenje smučarske nesreče Gwyneth Paltrow

Hollywoodska igralka Gwyneth Paltrow za smučarsko nesrečo leta 2016 ni bila odgovorna. Upokojeni zdravnik Terry Sanderson je namreč trdil, da je bila gurujka zdravega načina življenja na dan nesreče na smučišču videti "odsotna", zato je njeno nepremišljeno vedenje povzročilo nesrečo, v kateri je dobil poškodbe možganov, zlomil pa si je tudi več reber. Igralko je sprva tožil za 3,1 milijona dolarjev, nato pa je zahtevek znižal na 300.000 dolarjev.

"Želim vam vse dobro." Foto: AP

Zvezdnica je za nesrečo krivila 76-letnika, njegove obtožbe naj bi bile neutemeljene, tako pa je vložila protitiožbo. Zahtevala je le simbolični en dolar odškodnine in plačilo sodnih stroškov.

Po dveh tednih sojenja, ki je vključevalo medsebojno prelaganje krivde in številna pričanja, je porota potrebovala le tri ure razprave, da je soglasno ugotovila, da je bil za incident kriv Sanderson. Tako je Gwyneth Paltrow dodelila simbolično vsoto, ki jo je zahtevala, poroča BBC.

"Še naprej se bo zavzemala za to, kar je prav"

50-letnica je bila med poslušanjem razsodbe brezizrazna, strmela je predse, po razglasitvi nedolžnosti pa je le rahlo prikimala. Ko je odhajala iz sodne dvorane, se je bežno ustavila pri upokojenem optometristu in mu dejala: "Želim vam vse dobro," na kar naj bi on odgovoril s: "Hvala, draga." Ta je sicer razsodbo označil za veliko razočaranje.

Z odvetnikom sta zadovoljna. Foto: AP
Z odvetnikom sta zadovoljna. Foto: AP

Oskarjevka, za katero je Sanderson dejal, da ji že pripada nekaj verodostojnosti samo zato, ker je slavna, je na družbenih omrežjih dejala, da je z izidom zadovoljna. Sodniku in osemčlanski poroti se je zahvalila za njihovo premišljenost pri obravnavanju tega primera in končno odločitev.

"Še naprej se bo zavzemala za to, kar je prav," je dejal njen odvetnik Steve Owens in poudaril, da je Paltrow v preteklosti že večkrat zagovarjala to, v kar verjame.