Iz prometnega zamaška v soj žarometov. Foto: EPA
Iz prometnega zamaška v soj žarometov. Foto: EPA

Slavni švedski nogometaš balkanskih korenin, ki zdaj brani barve italijanskega kluba AC Milan, bi moral biti eden od povezovalcev programa na znamenitem glasbenem festivalu, vendar mu je načrte prekrižal prometni zamašek: "Na avtocesti se je zgodila nesreča in po treh urah čakanja sem stopil iz kombija ter ustavil nekega motorista in ga prosil, ali mi lahko pomaga do Sanrema. K sreči je bil navijač Milana, peljal me je 60 kilometrov," je športnik pojasnil, zakaj se je na odru prikazal šele okoli 23. ure in kako si je pomagal z iznajdljivostjo.

"Ni bil prav dober voznik," je o svojem rešitelju v smehu povedal Ibrahimović, ki je dodal, da je ponudil tudi, da bi sam sedel za krmilo, a ga voznik ni spustil predse.

"Ibra, jaz vozim!"

Svojo plat zgodbe je za oddajo Bonjour Bonjour na Radio Monte Carlo povedal tudi Franco, kot je bilo motoristu ime.

Ibra je na oder prispel počasi, a varno. Foto: EPA
Ibra je na oder prispel počasi, a varno. Foto: EPA

"Vračal sem se domov v Borgio Verezzi, in ko sem se ustavil zaradi gneče, sem na cesti opazil črn kombi in dva moška, od katerih je bil eden podoben nogometašu Ibrahimoviću. Hej, pa saj to je res Ibra!" je začel pripoved.

Pod sedežem je imel še eno čelado, preden pa sta se odpravila na pot, je Franco poklical svojo ženo, da bi jih povedal, kaj se je zgodilo, a mu ni verjela. Potrdil je, da je nogometaš želel za krmilo, vendar mu je odvrnil: "Ne, ne, Ibra, jaz vozim." Priznal je tudi, da je res nedeljski voznik in je bil sploh prvič na avtocesti z motorjem, zato je vozil počasneje in previdneje.

Zvezdnika je opisal kot zelo prijaznega in izjemnega človeka, obžaluje le, da se nista slikala skupaj, saj se je Ibrahimoviću zelo mudilo na oder. Kot je dejal Franco, pa ga je vprašal, kako se lahko oddolži, in obljubil, da mu bo poslal dres.

"Na koncu mi je verjela tudi žena, tako da je moj zakon rešen," je sklenil v smehu.