"Hvaležnost. Za najbolj "redek" in evforičen porod. Ki ga poganja ljubezen," je zapisala ob fotografiji novorojenčka.

Do novice prihaja manj kot dva tedna po tem, ko je pevka napovedala izid svojega novega albuma z naslovom "If I Can’t Have Love, I Want Power" ("Če ne morem imeti ljubezni, hočem moč"). Album, ki bo izšel 27. avgusta, je označila za "konceptualni album o radostih in grozotah nosečnosti in poroda".

Na drzni naslovnici pozira Halsey z razgaljenim oprsjem in dojenčkom v rokah na prestolu, s krinolino in krono, v slogu renesančnih slik.

"Ta naslovnica slavi noseča in poporodna telesa kot nekaj lepega, nekaj vrednega občudovanja," je zapisala ob objavi. "Še dolgo pot moramo prehoditi, da izkoreninimo družbeno stigmo glede teles in dojenja. Upam, da je to korak v pravo smer!"

Dolga pot do prvega otroka

Da je noseča, je Halsey sporočila januarja, ko je na Instagramu objavila svojo fotografijo z zaobljenim trebuščkom. "Presenečenje!" je zapisala ob emodžijih stekleničke, mavrice in angelčka.

Z mavrico se je nanašala na t. i. "mavrične otroke", otroke, rojene po tem, ko je mama utrpela splav. Halsey je splavila pred petimi leti, ko je bila na odru med koncertno turnejo.

Kasneje je razkrila, da je zaradi težav z neplodnostjo dala zamrzniti jajčeca.

"Reproduktivna obolenja so tako frustrirajoča, ker se ob njih počutiš, kot da si kaj manj ženska," je zapisala. "Velikokrat sediš doma in se preprosto počutiš tako obupno glede same sebe. Bolna si, ne počutiš se seksi, ne počutiš se ponosno. Ne počutiš se, kot da je kaj veliko upanja."

Vrsta odmevnih zvez

Ashley Nicolette Frangipane, kot je pravo ime Halsey, je sicer že pred leti razkrila tudi, da je biseksualna in da ima bipolarno motnjo.

Njena najbolj odmevna zveza je bila z raperjem G-Eazyjem med letoma 2017 in 2018, a so bili za zvezo usodni njegovi številni skoki čez plot, kar je Halsey prelila v nekaj svojih najodmevnejših pesmi.

Pozneje se je dobivala z britanskim pevcem Yungbludom in igralcem Evanom Petersom, z Aydinom pa je od lani.