Sta princ Harry in Meghan požgala vse mostove? Foto: Reuters
Sta princ Harry in Meghan požgala vse mostove? Foto: Reuters

Pri tem razburjajo navedbe, da naj bi četrta knjiga izšla po smrti Harryjeve babice, kraljice Elizabete.

"Končna pogodba je bila dejansko sklenjena za štiri knjige, pri čemer naj bi Harry četrto spisal, ko babica umre," navaja Daily Mail "neizpodbitno zanesljivi vir znotraj založništva".

A predstavnik vojvode in vojvodinje Susseških je za Page Six navedbe zanikal, češ da gre samo za eno knjigo spominov, ki naj bi izšla v drugi polovici leta 2022. Ob tem dodajajo, da je "zavržno" tempirati karkoli s kraljičino smrtjo.

Sorodna novica Princ Harry na skrivaj spisal knjigo o megxitu

Vendar Daily Mail vztraja pri svojih navedbah. Eno od knjig naj bi napisala Harryjeva soproga Meghan Markle – šlo naj bi za knjigo o "wellnessu in skrbi zase", medtem ko tematika dveh knjig še ni znana.

Kaj se pripravlja v knjigi?

36-letni Harry naj bi pogajanja glede končne številke, ki bo zakoncema s pogodbo s Penguinom padla v žep, vodil iz svoje vile v kalifornijskem Montecitu.

"Imel je zelo 'vzemi ali pusti' odnos," je povedal vir za Daily Mail. "Vpleteni so bili dejansko zelo šokirani nad njegovim pristopom, ko jih je povsem hladno pogledal in postavil svojo ceno pri 24 milijonih dolarjev."

Page Six je že pred tem poročal, da Harryjeva 20 milijonov dolarjev težka knjiga spominov o t. i. megxitu ni mišljena kot pljunek v obraz kraljevi družini, čeprav je bila Buckinghamska palača povsem šokirana in ujeta nepripravljeno, ko je izvedela, kaj odpadniški princ pripravlja.

A Harry meni, da s knjigo zgolj govori "resnico". Eden od poznavalcev dvora se s to oceno ne strinja. "Na katerem planetu Harry meni, da ta knjiga ne bo en velik 'je*i se' svoji družini?" je ocenil za Page Six.

Poznavalci britanskega dvora tudi menijo, da bo Harry z napovedano knjigo dokončno požgal vse mostove in da vrnitve nazaj v kraljevo družino za tem ne bo več. Privrženci dvora in kritiki para se ob tem še sprašujejo, kako je možno, da sta Meghan in Harry v ZDA prebegnila v želji po zasebnosti in ker ju je kraljevski protokol utesnjeval, zdaj pa izkoristita vsak trenutek za promocijo.