V dveh pol minute dolgih napovednikih najprej slišimo glas nesporne kraljice pogovornih oddaj, ko reče: "Naj jasno poudarim, da ni nobena tema prepovedana," s čimer skuša utišati namige, da sta si vojvoda in vojvodinja Susseška svojo prijateljico Oprah (bila je tudi gostja na njuni poroki leta 2018) izbrala, ker sta se tako želela ogniti zahtevnejšim in bolj problematičnim vprašanjem.

V napovedniku nato vidimo Meghan, ki jo Oprah sprašuje, "ali je bila tiho ali utišana", pozneje pa se jima pridruži še Harry, ki se je znova dotaknil težavnega ozračja, v katerem sta se z ženo znašla tik pred odločitvijo za odhod iz ožje britanske kraljeve družine. "Moja največja skrb je bila, da se bo zgodovina ponovila," tako prizna Oprah, v drugem napovedniku pa še doda: "Zame je veliko olajšanje, da lahko sedim tule, se pogovarjam s tabo in da imamo ženo ob sebi."

Medtem ko v videu vidimo fotografijo princese Diane s takrat skoraj triletnim Harryjem, pa slišimo še Harryjev glas, ki nadaljuje: "Ker si ne predstavljam, kako je bilo njej, ko je šla pred leti skozi vse to sama." "Že za naju je bilo neverjetno težko, ampak midva imava vsaj drug drugega," še sklene Harry, Meghan pa mu pritrdi.

Meghan za intervju izbrala (že razprodano) Armanijevo obleko

V obeh napovednikih je sicer to edina beseda, ki jo slišimo iz ust vojvodinje, s čimer je zanimanje za to, kaj bo oziroma je v pogovoru povedala nekdanja televizijska zvezdnica, še naraslo. V enem od izsekov je sicer videti, kot da Oprah ponovi Meghanine besede "skoraj nemogoče preživeti", ampak kontekst ni popolnoma jasen. Do nedelje se bodo mediji in oboževalci zakoncev Sussex tako morali zadovoljiti z analizo Meghanine obrazne mimike ter njenih oblačil in modnih dodatkov.

V napovedniku vidimo tudi fotografijo Harryja z mamo Diano na počitnicah v Španiji leta 1987. Foto: AP
V napovedniku vidimo tudi fotografijo Harryja z mamo Diano na počitnicah v Španiji leta 1987. Foto: AP

Poznavalci so tako že izbrskali, da je vojvodinja nosila obleko modne hiše Armani, ki je bile le po nekaj urah po predvajanju napovednika že razprodana – kljub temu da stane ne ravno skromnih 4700 dolarjev (3900 evrov) –, Cartierjevo zapestnico za dobre tri tisočake, uhane znamke Birks (katere, sicer ni najbolj jasno, ampak cene se začnejo pri tisočaku) in verižico britanske modne oblikovalke Pippe Small, ki naj bi prav tako stala dobrih 1000 evrov.

A najopaznejša, piše britanski Page Six, je gotovo diamantna zapestnica, ki je nekoč pripadala Harryjevi mami.

Serija medijskih pojavljanj

Gre že za drugi medijski nastop v dobrem tednu dni, le da je bil pogovor z Oprah napovedan vnaprej, medtem ko je bilo petkovo gostovanje Harryja v oddaji Jamesa Cordna precejšnje presenečenje.