James Corden in princ Harry med vožnjo po LA-ju. Foto: YouTube
James Corden in princ Harry med vožnjo po LA-ju. Foto: YouTube

Jamesu Cordnu je uspel podvig, za katerega so si prizadevali številni prepoznavni voditelji – gostiti britanskega princa, ki je lani poskrbel za najodmevnejšo "ločitev". Z ženo Meghan sta se namreč, kot je znano, lani odrekla delovanju v okviru ožje kraljeve družine in se preselila v ZDA. Na koncu sta kupila vilo v mondenem okrožju Montecito, kjer jima zasebnost, poleg visokih zidov in sodobne tehnologije, nudi tudi dejstvo, da je skupnost varovana in namenjena ravno najpremožnejšim.

Pred kratkim je kraljica Elizabeta II. zakoncema Sussex odvzela še preostale vojaške nazive in pokroviteljstva nad dobrodelnimi dejavnostmi, s pojasnilom, da "ni mogoče, da bi še naprej opravljala zadolžitve in dolžnosti, ki so povezane s služenjem javnosti", na kar sta se vojvoda in vojvodinja Susseška odzvala z argumentom, da je "služenje javnosti univerzalno" in ne omejeno na Otok, ter poudarila, da ostajata predana Združenemu kraljestvu.

V zadnjem letu sta sicer Harry in Meghan skrbno izbirala svoje javne nastope in izraze podpore izbranim organizacijam, pred kratkim sta sporočila, da sta za prvi večji intervju po burnem letu izbrala kraljico pogovornih oddaj Oprah Winfrey, ki bo predvajan 7. marca.

Zato je številne presenetilo, da se je Harry praktično nenapovedano "oglasil" v poznovečerni televizijski oddaji The Late, Late Show with James Corden. Da bo gost oddaje, so s CBS-a sporočili šele nekaj ur prej z odmevnim napovednikom, v katerem je Harry zatrdil, da z Meghan nista obrnila hrbta monarhiji, ampak "zgolj storila korak nazaj, da bi zaščitila svoje duševno zdravje".

"Ozračje je bilo, kot so številni lahko opazili, precej težavno, zato sem storil, kar bi storil vsak oče ali mož: spravil družino iz tega. Ampak nismo kar odšli, kar se mene tiče – ne glede na odločitve, ki so bile sprejete na drugi strani – nismo nikogar zapustili," je Harry namignil, da je bila odločitev o dokončni ločitvi od ožje kraljeve družine precej enostranska.

Komik James Corden je zaslovel predvsem s svojimi zvezdniškimi karaokami v avtomobilu. A če je navadno svoje goste vozil okoli v terencu, je za Harryja izbral povsem drugačno vozilo: avtobus, namenjen turističnim ogledom.
Komik James Corden je zaslovel predvsem s svojimi zvezdniškimi karaokami v avtomobilu. A če je navadno svoje goste vozil okoli v terencu, je za Harryja izbral povsem drugačno vozilo: avtobus, namenjen turističnim ogledom. "Mislim, da se spodobi, da svojemu sonarodnjaku razkažem LA," je dejal voditelj. Foto: AP

Z britanskim komikom je nato vojvoda Susseški klepetal o družinskem življenju in med drugim razkril, da je bila Archiejeva prva beseda "krokodil", da je kraljica svojemu pravnuku za božič podarila pekač za vaflje in da se s svojimi sorodniki v Angliji občasno pogovarjajo prek videopovezave, tako da lahko vidijo, kako malček "divja naokoli". Poudaril je še, da z Meghan živita umirjeno in zvečer namesto kakšnih zabav zgolj gledata TV ("kviz Jeopardy ali pa kaj na Netflixu", s katerim sta, mimogrede, sklenila donosno večletno pogodbo).

Celoten pogovor je potekal med vožnjo z razglednim avtobusom po Los Angelesu, na koncu pa je Corden Harryja pripeljal do vile, ki je bila kulisa za znano nanizanko iz 90. let, Princ z Bel-Aira. "Če je bila ta dovolj dobra za Princa z Bel-Aira, je dovolj dobra tudi za pravega princa," je izzval Harryja in ga spodbudil k rapanju znane uvodne pesmi. Nato je Corden skušal Harryja "prepričati", naj kupi (še to) graščino, a si britanski princ takšne odločitve ni drznil sprejeti sam – poklical je ženo, ki pa je odločno rekla: "Mislim, da je selitev za nekaj časa dovolj."

Med gostovanjem, ki je potekalo v pretežno lahkotnem ozračju, se ne princ Harry ne James Corden nista dotaknila "resnejših" tem, kot so številne sponzorske pogodbe, ki sta jih zakonca Sussex podpisala v zadnjem letu, ali dobrodelne dejavnosti, ki se jim posvečata.