Foto:
Foto:
Princ Harry se je za svoje dejanje takoj opravičil.

Incident se je zgodil le dva tedna pred slovesnostjo, ki jo bo ob spominskem dnevu na žrtve holokavsta vodila kraljica Elizabeta.

20-letni princ je na zabavo nekega svojega prijatelja prišel v vojaški srajci z rdeče-črno svastiko na nadlahti in nacističnimi našitki na ramenih, kar je močno razburilo zlasti judovsko skupnost v Veliki Britaniji.

Harry, sicer študent cenjene kraljeve vojaške akademije v Sandhurstu, se na fotografijah z zabave, ki je potekala prejšnjo soboto, s cigareto v eni in pijačo v drugi roki v opravi Hitlerjevega vojaka pogovarja s skupino mladeničev in mladenk.

Princ, ki je tretji v vrsti za angleško krono, se je za neljubi dogodek že opravičil. Dejal je, da s kostumom ni hotel nikogar užaliti, in dodal, da obleka verjetno res ni bila najboljša izbira.

Med 250 gosti zabave je bil tudi starejši sin pokojne princese Diane in princa Charlesa princ William, ki pa si je v skladu s svojim značajem izbral bolj nevpadljiv kostum. Oblekel se je v veliko mačko s črnimi gamašami in ogromnimi stopali.