Hiphoperskega zvezdnika Nellyja je policija v soboto zjutraj aretirala zaradi obtožb o posilstvu. Foto: EPA
Hiphoperskega zvezdnika Nellyja je policija v soboto zjutraj aretirala zaradi obtožb o posilstvu. Foto: EPA

Sporni dogodek naj bi se zgodil v petek v Auburnu v Washingtonu, kjer je raper s pravim imenom Cornell Haynes Jr. nastopal. Raper se je po poročanju ameriškega Q13 Foxa po koncertu odpeljal do Seattla, kjer je pobral žensko, s katero sta se nato vrnila v Auburn, kjer je bil parkiran avtobus, s katerim raper nastopa na turneji.

V zgodnjih jutranjih urah je ženska poklicala policijo, tri ure pozneje pa je ta že potrkala na raperjeva vrata. Po plačilu varščine se je Nelly znašel na prostosti.

Washingtonski možje postave so povedali, da se bo moral Nelly zagovarjati tudi pred sodnikom. Njegov odvetnik pa je povedal, da je hiphoper "žrtev popolnoma izmišljene navedbe".

Nelly je del turneje The Smooth Stadium, ki jo je začel kantridvojec Florida Georgia Line. V Auburnu je na oder stopila tudi skupina Backstreet Boys.

Nelly se je v težavah znašel tudi pred dvema letoma, ko so policisti naključno zaustavili zasebni avtobus, v katerem se je peljal prav Nelly, in pri tem zasegli manjšo količino prepovedanih substanc.