Filmu napovedujejo velik uspeh. Foto: Reuters
Filmu napovedujejo velik uspeh. Foto: Reuters

Za Walkerja je bila nesreča usodna - s prijateljem Rodgerjem Rodasom sta se po dobrodelni prireditvi odpeljala na testno vožnjo dirkalnega porscheja, med katero je Rodas pri veliki hitrosti (160 km/h) izgubil nadzor nad vozilom in se zaletel v drevo, avtomobil pa je zagorel.

Nesreča se je zgodila malo pred koncem snemanja sedmega dela franšize Hitri in drzni. Film so vseeno uspešno končali, so pa igralci priznali, da je bilo po smrti slavnega igralca zelo težko delati. Še posebej prizadet je bil Paulov dobri prijatelj Vin Diesel.

47-letni igralec je priznal, da se je bilo zelo težko vrniti na snemanje in da je bil film Hitri in drzni 7 najtežji film, kar jih je kdaj posnel. Čustven je bil tudi producent Neal Moritz, ki je na premieri povedal: "Kot vsi veste, smo med snemanjem filma izgubili nam zelo dragega človeka. Paul je bil najbolj prijeten, pozoren, ljubeč človek, kar sem jih kdaj poznal." Dodal je: "Vem, da se nam zdajle smeji tam zgoraj."

Walkerju so se soigralci in ustvarjalci filma poklonili s posebnim posvetilom na koncu filma in pesmijo See You Again, ki sta jo posebej za pokojnega zvezdnika ustvarila Wiz Khalifa in Charlie Puth.

Hčerka in odtis za Diesla
Diesel pa je tik pred premiero filma doživel še dva vesela dogodka. Pred slovitim hollywoodskim Chinese Theatrom je pustil odtise svojih dlani in stopal ter se tako pridružil največjim filmskim legendam, še pred tem pa ga je razveselila dojenčica - z dekletom Palomo Jimenez sta že tretjič postala starša (hčerko sta poimenovala Pauline po Paulu Walkerju). Novica o prihodu novega družinskega člana je spremenila tudi načrte filmske ekipe, saj bi morali film predpremierno predstaviti v Abu Dabiju, a so premiero prestavili v Los Angeles, da bi bil Vin lahko bližje družini.

Igralec s pravim imenom Mark Sinclair je prvi večji preboj doživel z vlogo v filmu Reševanje vojaka Ryana, med zvezde pa ga je izstrelila prav franšiza filmov Hitri in drzni.