Idrisa Elbo je revija People uvrstila tik pod sam vrh 100 najbolj seksi moških na svetu. Foto: EPA
Idrisa Elbo je revija People uvrstila tik pod sam vrh 100 najbolj seksi moških na svetu. Foto: EPA

"Včeraj se je rodil moj sin, Winston Elba. Resnično osupljivo," je 41-letni zvezdnik serij Luther in Skrivna naveza (The Wire) tvitnil danes. Zapisu je pripel tudi fotografijo, ki prikazujejo male sinove prstke, kako se oklepajo njegovega kazalca.

Dečkova mati je vizažistka Naiyana Garth, s katero se je Idris po poročanju tabloidov začel sestajati marca lani, na rdeči preprogi pa sta se skupaj pojavila šele januarja letos, na podelitvi zlatih globusov. Winston je drugi otrok znanega igralca - ta ima že 11-letno hčerko Isan, ki se mu je rodila v zakonu z Dormowo Sherma.

Idrisa je revija People lani razglasila tudi za drugega najbolj seksi moškega na svetu, privlačnejši se jim je zdel le še pevec Adam Levine.
Filmski Nelson Mandela
Polno ime britanskega igralca, pa tudi producenta, pevca in DJ-ja, je Idrissa Akuna Idris Elba. Gledalci ga najbolj poznajo po vlogi detektiva Johna Luthra v BBC-jevi seriji Luther ter v vlogi vodje mamilarske združbe in poslovneža Russlla Stringerja Bella v HBO-jevi seriji The Wire, nastopal pa je tudi v drugih serijah, kot menedžer Charles Miner v Pisarni, ljubimec Laure Linney v Velikem R-ju, pa tudi poveljnik orjaških robotov v del Torovem spektaklu Pacifiški obroč.

Pomembno prelomnico v njegovi bogati karieri predstavlja film o Mandeli, ki je pohod po kinematografih začel ravno v času smrti legendarnega borca proti apartheidu. "Pomembno je, da si prizemljen, še posebej v takem filmu, ko igraš moža, ki je prizemljen," je v nekem intervjuju dejal o svoji upodobitvi Mandele.