Dekle, ki ga obtožuje zlorabe, je želelo ostati neimenovano. Foto: EPA
Dekle, ki ga obtožuje zlorabe, je želelo ostati neimenovano. Foto: EPA

"Tožilstvo v Parizu je začelo preiskavo obtožbe posilstva in spolne zlorabe," je za CNN potrdil predstavnik pariškega tožilstva. Igralca bodo natančneje vzeli pod drobnogled, če bo ta začetna preiskava pokazala, da za katero izmed obtožb najdejo podlago, na kateri lahko preiskavo nadaljujejo.

Neimenovana 22-letnica je vložila prijavo, da je bila dvakrat zlorabljena pri njem doma, in sicer 7. ter 13. avgusta letos. Spoznala naj bi se, ko je Depardieu vodil tečaj na njeni šoli. 22-letnica je prijavo vložila 27. avgusta, pariški tožilci pa so se z njo začeli ukvarjati 29. avgusta.

Njegov odvetnik Herve Temime je pojasnil, da je njegova stranka "šokirana" zaradi obtožb in "v celoti zanika kakršno koli zlorabo, posilstvo oziroma kakršno koli kaznivo dejanje".

"Imam močne dokaze, s katerimi lahko pokažem, da se zlorabi nista zgodili," je pojasnil Temime in dodal, da so obtožbe v popolnem nasprotju z Depardieujevo osebnostjo. "Žal mi je, da gre za tako javen postopek, ki slabo luč meče ravno na Depardieuja, vendar verjamem, da bo njegova nedolžnost dokazana."

Odvetnik je potrdil, da 69-letni igralec pozna omenjeno žensko, a zanika, da se je z njo srečal na dneva, ki sta omenjena v obtožbi.

Depardieuja ste lahko gledali v filmih, kot so Zelena karta, Človek z železno masko in Pijevo življenje, leta 1991 pa je bil nominiran za oskarja za glavno vlogo v filmu Cyrano de Bergerac. Leta 2013 mu je kot filmski legendi ruski predsednik Vladimir Putin podelil rusko državljanstvo.