Jussie Smollett se bo moral na sodišču znova zglasiti 14. marca. Foto: Reuters
Jussie Smollett se bo moral na sodišču znova zglasiti 14. marca. Foto: Reuters

Obtožnica, ki jo je sprejela velika porota okrožja Cook, vsebuje 16 točk, za vsako točko pa zdaj že nekdanjemu igralcu v seriji Empire grozi do tri leta zapora in 25.000 dolarjev globe. Jussie Smollett, ki naj bi napad nase uprizoril zaradi slave, napredovanja v karieri in višjega plačila, je trenutno na prostosti, saj je plačal varščino.

Obtožnico, ki lahko Smolletta, če bo sodišče odločilo, da je kriv, spravi v zapor za več let, je že komentiral njegov zagovornik Mark Geragos. Po poročanju CNN-a je povedal, "da pretirana in maščevalna obtožnica ni nič drugega kot poskus priti na naslovnice medijev".

Igralec je plačal varščino in je trenutno na prostosti. Foto: Reuters
Igralec je plačal varščino in je trenutno na prostosti. Foto: Reuters

Kot je znano, je 36-letni Smollett 29. januarja prijavil, da sta ga v zgodnjih jutranjih urah na ulici v Chicagu napadla in pretepla dva belopolta Trumpova podpornika, ki sta ga zmerjala zaradi njegove homoseksualnosti in barve kože. Nato sta ga polila z belilom za perilo in mu okoli vratu nataknila zanko za obešanje.

Čeprav so policisti kmalu posumili, da je z zgodbo nekaj narobe, so Smolletta kot žrtev obravnavali vse do sredine februarja, ko sta Nigerijca, eden izmed njiju je Smollettov osebni trener, priznala sodelovanje v načrtovanem napadu. Nigerijska brata sta policiji povedala, da so se z igralcem srečali na ulici, kjer sta Smolletta ozmerjala in porivala, mu nataknila zanko, nato pa so šli vsak svojo pot. Smollett je bratoma za lažni napad plačal 3.500 dolarjev, ker pa je to storil s čekom, so ga hitro izsledili.

Smollett je zaradi lažne prijave že izgubil delo v seriji Empire, producenti so se namreč odločili, da ga v zadnjih dveh epizodah sezone ne bo.