Od prvega aprila Meghan in Harry več ne zastopata britanske kraljice Elizabete II. Foto: AP
Od prvega aprila Meghan in Harry več ne zastopata britanske kraljice Elizabete II. Foto: AP

V aprilu je Daily Mail poročal o sodelovanju para z novinarjema Omidom Scobiejem in Catherine Durand pri novi knjigi, ki lahko povzroči nadaljnje muke kraljevi družini. Knjiga z naslovom Iskanje svobode: Harry in Meghan ter nastajanje sodobne kraljeve družine naj bi po vsem svetu izšla 11. avgusta, devet dni pozneje pa napolnila še police knjigarn in drugih prodajaln.

Naslovnica knjige. Foto: Amazon
Naslovnica knjige. Foto: Amazon

Harper Collins, lastnik založbe Dey Street Books, pod okriljem katere bo knjiga tudi izšla, obljublja, da bo knjiga razkrila neznane podrobnosti skupnega življenja para in razblinila številne govorice ter napačne predstave. "Z edinstvenim pristopom in s sodelovanjem tistih, ki so paru najbližji, je knjiga portret samozavestnega, vplivnega in sodobno mislečega para, ki ga ni strah prekiniti tradicije. Odločena sta, da bosta stopila na samostojno pot, stran od središča pozornosti, in zgradila humanitarno zapuščino, ki bo močno spremenila svet,” je zapisano v opisu knjige.

Čeprav predstavniki kraljeve družine verjamejo, da bo biografija naslikala laskavi portret para, je v ozadju strah, da bodo napeti odnosi po boleči odločitvi, da zakonca zapustita Otok, predstavljeni preveč podrobno.

Biografija na 320 straneh, ki bo razkrivala “resnično zgodbo o Harryju in Meghan", bo zagotovo svetovna uspešnica, napovedujejo kritiki.