Armie Hammer z odtujeno ženo Elizabeth Chambers. Foto: AP
Armie Hammer z odtujeno ženo Elizabeth Chambers. Foto: AP

Vse skupaj se je začelo v nedeljo, ko je bila objavljena serija zelo nazornih zasebnih sporočil, ki naj bi jih Hammer s svojega Instagrama poslal neki ženski, s katero si je dopisoval. V njih fantazira o posilstvu z nožem, sadomazohizmu in kanibalizmu.

Domnevna sporočila segajo v leto 2016, zadnja pa imajo datum februar 2020, ko je bil 34-letni Hammer še poročen z 38-letno Elizabeth Chambers, s katero ima dva otroka, šestletno hčerko in triletnega sina.

Par je po desetih letih zakona julija lani malce nepričakovano naznanil, da se razhajata. Razlog naj bi bili njegovi številni skoki čez plot, vključno s soigralko Lily James.

Prijatelji Chambersove so za Daily Mail povedali, da je vedela za varanja, da pa je nad razkritji njegovih spolnih perverzij "povsem šokirana". "Zdi se, da je Armie pošast," je dejal eden od prijateljev. "Veliko teh žensk se je obrnilo na Elizabeth in čeprav si sprva ni hotela priznati, zdaj ve, da govorijo resnico. Armie ima mračno stran, za katero ni vedela. Če jo je imel že vseskozi, pa jo je dobro skrival, ali se je kaj zgodilo, kar ga je povsem spremenilo, ne ve."

Za vlogo v filmu Pokliči me po imenu je bil nominiran za zlati globus. Foto: IMDB
Za vlogo v filmu Pokliči me po imenu je bil nominiran za zlati globus. Foto: IMDB

O pitju krvi

Ena od teh žensk naj bi bila po krajšem razmerju s Hammerjem tako travmatizirana in prestrašena, da je poiskala pomoč psihiatra zaradi njegovih čustvenih (in morda tudi fizičnih) zlorab.

V enem od sporočil naj bi ji tako pisal: "Moram piti tvojo kri. Predstavljam si, kako držim tvoje utripajoče srce v svojih rokah in nadziram njegov utrip. Sem 100-odstotni kanibal. Hočem te pojesti. F**, to je strašljivo priznati. Nikomur še nisem tega priznal."

Pa tudi: "Živiš samo, da ubogaš in si moja sužnja. Moja last boš. To je moja duša. Moj um. Moje telo. Bi prišla k meni in bila moja lastnina do smrti? Če bi hotel odrezati enega tvojih prstov na nogi in ga hraniti pri sebi v žepu, da bi vedno imel kos tebe pri sebi?"

Objavljene tudi zasebne fotografije

Armie Hammer med podpisovanjem avtogramov. Foto: AP
Armie Hammer med podpisovanjem avtogramov. Foto: AP

Hammer sporočil še ni komentiral, prihajajo pa z računa House of Effie, ki je zdaj zaklenjen za javnost.

Da gre za pristna sporočila, naj bi potrdile tudi zasebne fotografije, ki ji jih je pošiljal Hammer, med drugim ena, na kateri se drži za vrat, kot da se davi, in zvočna sporočila, na katerih domnevni Hammer opisuje svoje spolne fantazije.

House of Effie je dejala, da je sporočila javno objavila po tem, ko se je nanjo obrnilo še več žensk, ki so se zapletle z igralcem, in so delile svoje neprijetne izkušnje z njim. Kot je zapisala, hočejo posvariti ženske pred njim.

V sporočilih Hammer občasno govori tudi o svoji ženi. "Prikladno, da si to omenila, ker če se iz kakega razloga kaj zalomi in moja žena za to izve, ti bom verjetno odstranil glavo s telesa," ji piše.

Sanjski gost: Markiz de Sade

Oglasila se je tudi pisateljica Jessica Ciencin Henriquez, s katero se je Hammer dobival lani avgusta, nato pa ga je ona blokirala na družbenih omrežjih, in na Twitterju zapisala, da verjame, da so sporočila pristna.

Z ženo in otrokoma leta 2017. Foto: AP
Z ženo in otrokoma leta 2017. Foto: AP

"Vojska je potrebna, da skrije predatorja. Za vsakim storilcem stoji ekipa ljudi, ki trdo dela, da bi zakrila sledi," je še dodala. In še: "Če se še vedno sprašujete, ali so tista sporočila Armieja Hammerja pristna (in so), bi se morda morali vprašati, zakaj živimo v kulturi, ki je pripravljena verjeti storilcem, ne pa tudi žrtvam."

Hammer je pred kratkim v intervjuju na Netflixu na vprašanje, kdo bi bil njegov sanjski gost na večerji, odgovoril – Markiz de Sade. De Sade je bil francoski filozof in avtor, po katerem je dobil ime sadizem.

Kontroverzni Francoz je bil znan po svojih zelo liberalnih spolnih nazorih, v svojih delih pa je pogosto pisal o spolnih fantazijah s poudarkom na nasilju, trpljenju in analnem seksu.