Lawrenceova je pred kratkim razkrila, da je po sedmih letih intenzivnega igranja pripravljena na to, da si vzame daljši premor. Foto: Reuters
Lawrenceova je pred kratkim razkrila, da je po sedmih letih intenzivnega igranja pripravljena na to, da si vzame daljši premor. Foto: Reuters
Jennifer Lawrence
Igralka je sveže samska, pred kratkim se je namreč po več kot letu dni razmerja razšla z 48-letnim režiserjem Darrenom Aronofskyjem, s katerim se je v romantično zvezo zapletla med snemanjem filma mati!. Foto: Reuters

"Enkrat ko stopim v javni prostor, postanem neverjetno nesramna. Spremenim se v veliko r**," je priznala Lawrenceova v pogovoru z igralcem Adamom Sandlerjem, ki sta ga posnela za televizijsko serijo Variety Studio: Actors on Actors. "To je po svoje moj edini način, da se obranim." 27-letnica je v pogovoru tudi demonstrirala hladen pogled in gesto s prstom, ki ju prakticira, ko vidi, da se nekdo v restavraciji približuje njeni mizi. Ob tem pa je še poudarila, da ko jo ljudje prosijo za selfie z njo, nemudoma reče "ne".

"To je moja edina obramba," je nadaljevala Lawrenceova. "Ena izmed mojih najboljših prijateljic je Amy Schumer. Svojega psa vedno peljem na sprehod v Central park. Ko se srečava v parku, sva naj****." Sandler pa je ob tem dejal, da oboževalci pogosto k njegovi mizi v restavraciji kar pristavijo stol in običajno prosijo za fotografijo z njim. "Rečejo: 'Hej, Adam. A lahko eno fotografijo?' In vedno jim odvrnem, da tega nočejo," je priznal Sandler.

Hkrati je igralka dejala, da se občasno zelo težko spopada z zvezdništvom. Precej jo prizadenejo kritike. Zadnje o trilerju mati! so prispevale celo k propadu njene zveze z režiserjem Darrenom Aronofskyjem. "Skupaj sva bila na promocijski turneji. Z njim sem se vračala v hotel in zadnja stvar, o kateri sem se hotela pogovarjati z njim, je bil film," je razložila. "On se želi pogovarjati samo o filmu, ko se vrne s turneje. Kar razumem - to je njegov otrok. Napisal ga je. Spočel ga je. Režiral ga je."

Znašla se je v dvojni vlogi: "Po eni strani sem se trudila, da bi mu bila v oporo, po drugi pa sem si samo želela, da vsaj za eno sekundo ne bi govorila o filmu."

Ko ji je Aronofsky začel na glas brati kritike, je bilo zanjo preveč: "Rekla sem, da to ni zdravo. Če sem jih začela brati, sem takoj postala zaščitniška do najinega dela. Še posebej, ker so naslavljale mojega moškega. V nobenem intervjuju ne želim braniti, kaj sva naredila. Ker to, kar sva naredila, je čudovito. Nekateri ljudje bodo to sovražili. In tisti, ki sovražijo film, ga zares sovražijo. Toda to ni stvar, ki bi jo morala braniti. Toda če preberem negativno kritiko, se čutim dolžna, da ga branim."