Oskarjevska nagrajenka je bila poročena trikrat, imela pa je tudi več zvez, a zdaj se je razmerjem odpovedala. "Nočem biti več v spolni zvezi. Po tem ne hrepenim več," je odkritosrčno priznala in dodala, da to še ne pomeni, da živi brez fantazij. Še vedno ji namreč ostajajo predstave o idealnem moškem.

"Zamišljam si, da spoznam profesorja ali raziskovalca, nekoga, ki je zares sposoben ljubiti in ceniti žensko," je povedala 83-letnica za Harper's Bazaar in pojasnila, da bi tako lahko samo sebe preizkusila, če bi se dejansko spustila v razmerje. "Mislim, da bi se zdaj lahko, vendar je težava v tem, da si želim mlajšega moškega. Ali ni to grozno?" je še potožila Fonda, ki je samo sebe označila za nečimrno osebo.

Čeprav se njeni zakoni niso obdržali, pa se je iz njih naučila marsikaj. "Resnično sem morala začeti razmišljati, da nisem sposobna intimnosti," je dejala okoljevarstvena aktivistka ob razmišljanju, da je pri svojih letih ostala samska, in dodala, da morda ni težava v njenih partnerjih, temveč v njej. Ugotovila je namreč, da bi v primeru, če bi moški od nje zahteval zavezo, prestrašeno pobegnila. Tako so jo vedno privlačili tisti, ki tega od nje niso zahtevali, saj tudi sami tega niso bili sposobni. Tega se je začela zavedati šele zdaj.

V razmerjih je kameleon

Priznala pa je tudi, da so ji razmerja vedno predstavljala popotovanje v nekaj neznanega. "Del razloga, da se dejansko spustim v razmerje, je misel, da me moški lahko popelje po novi poti," je povedala Fonda, ki je znana po svoji iskrenosti in samozavedanju, tako pa je želela pojasniti svojo "kameleonsko" naravo.

S Tedom Turnerjem sta bila poročena od leta 1991 do leta 2001. Foto: EPA
S Tedom Turnerjem sta bila poročena od leta 1991 do leta 2001. Foto: EPA

"Privlačijo me ljudje, ki me lahko naučijo novih stvari, saj se njihovo življenje od mojega razlikuje. Temu se predam," je razložila in poudarila, da želi moškemu predvsem ugajati, v tem pa sicer vidi težavo.

Za primer je navedla svoj zakon z milijarderjem Tedom Turnerjem. Ker je rad lovil in muharil, se je tega naučila tudi sama. Ker mu je bilo všeč, da se je oblekla v spolno privlačna oblačila, je to tudi storila. "To sem hotela. Zakaj bi bil poročen s Tedom Turnerjem, če si ne dopustiš, da te posrka v njegovo resničnost in se iz nje učiti?" je še obrazložila svojo "predanost v razmerju" in sklenila, da je kljub vsemu vseeno vesela, da je tako ravnala.