Kostelićeva je smučarski karieri v slovo pomahala že leta 2007. Foto: AP
Kostelićeva je smučarski karieri v slovo pomahala že leta 2007. Foto: AP
Kostelićeva pravi, da se veseli, da bo v družino prišel še en fant – njen brat Ivica ima namreč že dva sinčka. Foto: EPA

Ena najboljših smučark vseh časov bo mama postala v začetku naslednjega leta, kar bo najlepše darilo za njen 37. rojstni dan, ki ga bo praznovala 5. januarja. Mimogrede, prav zaradi tega se tekme za snežno kraljico na Sljemenu odvijajo ravno v tem terminu.

Kot za Jutarnji list navajajo Janičini prijatelji, je Zagrebčanka presrečna, da je noseča, in se močno veseli materinstva.

Za revijo Story pa je Kostelićeva povedala, da je zelo vesela, da bo v družino prišel še en deček – njen brat Ivica Kostelić ima namreč že dva.

Kostelićeva je aktivni smučarski karieri v slovo pomahala leta 2007, pri vsega 25 letih, v svoji kratki, a bogati karieri pa je osvojila tako rekoč vse, kar se osvojiti dá – 30 zmag za svetovni pokal, šest olimpijskih medalj (od tega štiri zlate) in pet naslovov svetovne prvakinje. Je tudi ena redkih, ki ima zmage v vseh disciplinah.

Osvojila vse, kar se osvojiti dá
"Osvojila sem tisto, kar sem želela, k čemur sem težila. Odločitev ni bila težka. Danes živim kot v kaki risanki ... med angelčki in vražički. Verjamem vase, vem, kaj zmorem. Delam stvari, kot prihajajo. Veliko potujem, smučam še vedno za lasten užitek, poleti se potapljam, vznemirjenja mi v življenju ne manjka," je pred tremi leti povedala za Jutarnji list.

Ivica je imel takrat s soprogo Elin že prvega sinčka, Ivana, ki je bil tedaj star leto dni. Celotna družina Kostelić se je povsem zaljubila v malčka, tudi Janica. Tudi zato je na vprašanje novinarja, kaj je smisel življenja, takrat brez razmišljanja odgovorila "Imeti otroke".

In kdo je oče Janičinega otroka? Nekdanja smučarka je svoje zasebno življenje vedno ljubosumno skrivala, a hrvaški mediji so jo letos nekajkrat videli v družbi 35-letnega Zvonimira Barišića.

Kostelićeva je bila sicer štiri leta v zvezi s potapljačem Borisom Ivančićem, kmalu po koncu zveze pa se je zapletla z Nemcem Danielom Haimerlom, s katerim je bila v zvezi leto in pol.