"Nisem noseča, ampak sita." Foto: Reuters
jennifer aniston, justin theroux
Z možem Justinom sta sita lažnih govoric. Foto: Reuters

Dodaja, da je sita vsakodnevnega napadanja žensk glede njihovega videza in neutemeljenih govoric. Njen predstavnik za odnose z javnostmi mora namreč precej pogosto javno zanikati morebitno nosečnost - nazadnje se je to zgodilo pred manj kot mesecem dni, ko se pojavile fotografije igralke z "nosečniškim trebuščkom."

Fotografije paparacev po njenem mnenju uničujejo podobo žensk, saj se osredotočajo zgolj na zunanjo podobo, poroča Telegraph. Dodaja, da nenehne govorice, ali je noseča ali je samo pojedla obilen obrok, jasno kažejo izkrivljeno podobo, ki jo ima javnost o ženskah.

"Nekoč bom morda res noseča. In če že govorimo o tem, želim poudariti, da bom to sama povedala tudi za javnost," je zapisala v izjavi.

"Res težko verjamem, da imajo mediji takšno moč, da se jaz slabo počutim zgolj zaradi obilnega kosila ali zato, ker se moje telo spreminja. Ko me fotografirajo pod čudnim kotom, sem takoj debela ali noseča. Da sploh ne omenjam, kako neprijetne so čestitke prijateljev in sodelavcev, ki pogosto verjamejo lažnim ugibanjem v medijih."

Januarja lani je igralka potrdila, da nekoč želi biti mati. S tem pa je želela utišati poročanja, da se posveča zgolj karieri. "Zaradi te teme se počutim nelagodno, saj je zelo osebna. Kdo ve, ali nama bo sploh uspelo?"

Z Justinom Therouxom je sicer poročena od avgusta lani, predtem pa je bila v zakonu z igralcem Bradom Pittom.