Jesy je lani izdala film, v katerem je spregovorila o spletnem ustrahovanju in kako je to vplivalo na njeno duševno zdravje. Foto: Reuters
Jesy je lani izdala film, v katerem je spregovorila o spletnem ustrahovanju in kako je to vplivalo na njeno duševno zdravje. Foto: Reuters

Pred mesecem dni je 29-letnica, ki je zadnjih devet let z Leigh-Anne Pinnock, Perrie Edwards in Jade Thirlwall preživela kot del dekliške skupine, ki je leta 2011 zmagala na britanskem X Factorju, naznanila, da zaradi zasebnih zdravstvenih razlogov odhaja na daljši premor.

V svoji nedavni objavi na družbenih omrežjih pa je svojim sledilcem in oboževalcem sporočila, da se je s težkim srcem po temeljitem premisleku odločila, da skupino, ki je do zdaj izdala 6 albumov, zadnjega ravno novembra, dokončno zapusti. Po njenih besedah je članstvo v skupini zadnje čase imelo velik vpliv na njeno duševno stanje, poroča BBC.

"Stalen pritisk zaradi tega, ker sem v dekliški skupini, in življenje v skladu s pričakovanji drugih, se mi zdita izjemno težka," je zapisala in poudarila, da v življenju pride do trenutka, ko se moramo posvetiti sebi, ne pa se osredotočit na osrečevanje drugih. "Nekaj časa moram preživeti z ljudmi, ki jih imam rada in delati nekaj, kar me osrečuje," je zapisala v nadaljevanju in dejala, da ne ve, kako bo izgledala prihodnost, vendar upa, da bo ne glede na vse vseeno deležna podpore.

Nikoli ne bo pozabila vseh neverjetnih dogodivščin

"Dosegle smo stvari, za katere nisem menila, da so mogoče," je priznala in dodala, da je bilo zadnjih devet let, ki jih je preživela z dekleti, neverjetnih, a da je čas za novo poglavje. Hvaležna pa je vsem, ki jih je na tem 'potovanju' spoznala. "Ne morem se vam dovolj zahvaliti, saj sem se zaradi vas počutila kot najsrečnejše dekle na svetu," je zapisala in poudarila, da njihove podpore nikoli ne bo pozabila. Posebno se je zahvalila tudi svojim oboževalcem, brez katerih ji, po njenih besedah, ne bi nikoli uspelo.

Zadnjih nekaj besed pa je namenila predvsem svojim nekdanjim 'sotrpinkam', s katerimi je čez leta ustvarila nepozabne spomine. "Upam, da boste še naprej uresničevale svoje sanje in ustvarjale glasbo, ki jo imajo ljudje radi," jim je še zaželela.

Preostale članice so nad njenim odhodom izjemno žalostne. Dejale pa so, da kljub temu Jesyjino odločitev spoštujejo. "Res jo imamo rade in zelo je pomembno, da naredi tisto, kar je dobro za njeno duševno zdravje in dobrobit," so dejale in še dodale, da novica ni težka samo za njih, temveč tudi oboževalce skupine, poimenovane Mixers.