Conrad Murray bo še nekaj časa hodil po sodiščih. Foto: EPA
Conrad Murray bo še nekaj časa hodil po sodiščih. Foto: EPA

Joe Jackson v odškodninski tožbi od Michaelovega zdravnika zahteva neznano vsoto denarja, ker naj bi pevcu priskrbel usodno zdravilo, ki ga je nato ubilo. Poleg Murrayja Jackson starejši v isti tožbi toži tudi lekarno Applied Pharmacy Services iz Las Vegasa, ki naj bi zdravilo izdala.

Znano je, da je Jackson podobno tožbo vložil že junija, na obletnico sinove smrti, in sicer na zvezno sodišče, ki pa je odločilo, da to ni primer zanje, in očeta pokojnega pevca usmerilo na sodišče nižje stopnje, kamor je Jackson v torek tožbo tudi vložil.

"Proces se vleče že predolgo"
Proti Murrayju, kot je znano, poteka tudi kazenski postopek zaradi vpletenosti v smrt legendarnega popevca, za katerega je bil usoden prevelik odmerek različnih zdravil. Po mnenju Joeja Jacksona postopek poteka prepočasi, kar je tudi eden izmed razlogov, da se je odločil ukrepati 'na svojo roko'.

"Proces se vleče že predolgo in dejstva o Michaelovi smrti prepočasi prihajajo na dan," je prepričan tudi Jacksonov odvetnik Brian Oxman, ki je ob tem dodal: "Še veliko stvari je treba odkriti in to bomo tudi storili."

Murrayju prodali zdravil za eno bolnišnico
Joe Jackson je, kot omenjeno, v tožbi izpostavil tudi lekarno Applied Pharmacy Services, za katero sodno pridobljeni dokumenti dokazujejo, da je zadnji mesec pred Michaelovo smrtjo Murrayja oskrbovala z močnim anestetikom profanol. Zdravnik je profanol naročal v količinah, kot jih porabijo v večjih bolnišnicah, čeprav je zdravilo predpisoval le enemu bolniku - Jacksonu. Oblasti menijo, da pri prodaji omenjenega zdravila ni nič spornega, a Joe Jackson se ne strinja, je poročal AP.

Kalifornijski preiskovalci so poleg Murrayja (proti kateremu so nato sprožili kazenski postopek) preiskovali še sedem drugih zdravnikov, ki so Jacksona zdravili v njegovih zadnjih letih, a proti njim jim ni uspelo zbrati (dovolj) dokazov za sodni postopek.