Jon Bon Jovi je tudi sicer znan kot velik dobrodelnež. Foto: Reuters
Jon Bon Jovi je tudi sicer znan kot velik dobrodelnež. Foto: Reuters

V ponedeljek je minil mesec dni, odkar je vrata zaprla četrtina vladnih agencij in ministrstev v ZDA. Ukrep je prizadel 800.000 zaposlenih, ki so že ostali brez mesečne plače, grozi pa jim, da bodo ostali tudi brez druge. Prizadetim je na pomoč priskočil glasbenik Jon Bon Jovi in v javni kuhinji Soul Kitchen, ki jo je v zvezni državi New Jersey odprl leta 2011, vladnim uslužbencem v ponedeljek postregel z brezplačnim kosilom.

Tokratno akcijo javne kuhinje, ki jo je glasbenik ustanovil v okviru fundacije Jon Bon Jovi Soul Fundation, ki deluje od leta 2006, sta podprla tudi guverner New Jerseyja Phil Murphy in njegova žena Tammy Murphy, ki sta prek svoje dobrodelne fundacije poskrbela za obroke. "Spoznali smo, da moramo stopiti skupaj in pomagati ljudem v stiski," je po pisanju portala NJ.com povedala Tammy Murphy.

Vabljeni tudi v prihodnje

Javno kuhinjo je v zvezni državi New Jersey pevec odprl leta 2011. Foto: AP
Javno kuhinjo je v zvezni državi New Jersey pevec odprl leta 2011. Foto: AP

Ponedeljkovega kosila v javni kuhinji se je udeležilo 70 ljudi, Dorothea Hurley, vodja javne kuhinje in glasbenikova žena, pa je poudarila, da so vladni uslužbenci, ki so jih prizadeli ukrepi, dobrodošli tudi v prihodnje. "Upam, da smo ljudem pokazali, da smo jim na voljo, če ne danes, morda kdaj drugič. Tu smo pet dni na teden."

Jonu Bon Joviju pomoč najšibkejšim tudi sicer ni tuja, v okviru svoje fundacije je poskrbel tudi za gradnjo več sto stanovanjskih enot za tiste, ki si bivališča drugače ne bi mogli privoščiti.