Hill na berlinskem filmskem festivalu leta 2019. Igralec je v odprtem pismu razkril, da medijski in javni nastopi okrepijo njegove občutke tesnobe, zato svojih filmov ne bo več javno promoviral. Foto: EPA
Hill na berlinskem filmskem festivalu leta 2019. Igralec je v odprtem pismu razkril, da medijski in javni nastopi okrepijo njegove občutke tesnobe, zato svojih filmov ne bo več javno promoviral. Foto: EPA

Jonah Hill je razkril, da se že 20 let spopada z napadi tesnobe oz. anksioznosti. Leta 2017 je na priporočilo igralskega kolega Joaquina Phoenixa začel obiskavati psihiatra Phila Stutza.

Novi film Stutz se tako osredotoča na odnos med Hillom in terapevtom ter na njune pogovore. "Ves namen snemanja Stutza je v zabavnem filmu ponuditi terapijo in orodja, ki sem jih osvojil med terapijo, ponuditi širokemu občinstvo za zasebno uporabo," je o filmu povedal igralec.

38-letni igralec je v odprtem pismu pred premiero filma tudi sporočil, da ne bo več javno promoviral svojih filmov, saj medijski nastopi in dogodki z javnostjo okrepijo njegove občutke tesnobe.

"Običajno se zgrozim ob takšnih pismih ali izjavah. Razumem, da sem med redkimi privilegiranimi, ki si lahko privoščijo dopust. Ne bom izgubil službe, medtem ko se spopadam s svojo tesnobo. Upam, da bom s tem pismom in s Stutzem pomagal pri normaliziranju tega, da bodo ljudje o teh stvareh spregovorili in ukrepali. Tako lahko naredijo korake k boljšemu počutju, ljudje v njihovem življenju pa bodo jasneje razumeli njihove težave," je še zapisal.

Zvezdniki se zaradi duševnega zdravja pogosteje izogibajo javnim nastopom in družbenim omrežjem

Hillova odločitev, da ne bo javno promoviral svojih filmov, spominja na potezo teniške igralke Naomi Osaka pred letom dni, ko se ni udeleževala obveznih novinarskih konferenc med Odprtim prvenstvom Francije, saj da te vplivajo na njeno duševno zdravje, poroča Guardian. Naomi Osaka je od takrat prvič spregovorila o obiskovanju terapevta ter se še naprej udeleževala novinarskih konferenc.

V tem tednu je Spiderman Tom Holland oznanil, da se umika z družbenih omrežij, saj so "škodljiva" za njegovo duševno zdravje. Podobno so v preteklosti storili tudi Selena Gomez, Ed Sheeran, Camila Cabello in Demi Lovato. V nedeljo je 72-letni britanski igralec Robert Lindsay sporočil, da namerava manj časa preživeti na Twitterju, potem ko mu je sin povedal, da to "vpliva na vsakdanje življenje, misli in domišljijo".