"Kot verjetno vidite z mojega obraza, imam sindrom, ki se mu reče Ramsay-Huntov sindrom in je rezultat virusa, ki napada živčevje v ušesih in na obrazu," je sporočil popzvezdnik v videoposnetku, ki ga je objavil na Instagramu.

"Kot lahko vidite, to oko ne mežika, ne morem se smejati na tej strani obraza, ta nosnica se ne premika. Tako sem po tej strani obraza povsem paraliziran."

“Za vse tiste, ki ste frustrirani zaradi odpovedi koncertov – preprosto jih nisem sposoben fizično izvesti. Kot lahko sami vidite, gre za precej resno zadevo. Želel bi si, da ne bi bilo tako, ampak očitno mi telo sporoča, da se moram umiriti, in upam, da razumete.”

28-letni Bieber je še dodal, da dela obrazne grimase v prizadevanju, da “bi spravil obraz nazaj v normalo”, a ne ve, kako dolgo bo trajalo.

To sicer ni prvič, da je bil Bieber prisiljen prestaviti svojo turnejo, naslovljeno "Justice World Tour". Februarja je tako nekaj koncertov zamaknil, potem ko je bil pozitiven na testu za novi koronavirus.

Turneja naj bi sicer trajala do marca 2023, pevec pa namerava zdaj "samo počivati in se sproščati, da bi se lahko vrnil 100-odstoten".