Justin Bieber je odločen zagovornik uporabe marihuane, sploh v primerjavi z drugimi odvisnostmi. Foto: AP
Justin Bieber je odločen zagovornik uporabe marihuane, sploh v primerjavi z drugimi odvisnostmi. Foto: AP

27-letni glasbenik je že v skladbi Peaches (Breskve), ki je takoj končala na vrhu Billboardove lestvice najbolj predvajanih pesmi, prepeval "Svoje breskve dobivam iz Georgie (Oh, ja, sr****), svojo travo pa iz Kalifornije (To je to sr****)". Zdaj pa se je očitno tudi poslovno povezal s svojim "dobaviteljem", družbo Palms, ki prodaja že zvite džojnte, in skupaj sta na trg poslala znamko marihuane Peaches.

Kot so ob tem zapisali na spletni strani družbe Palms, bodo na glasbenikovo pobudo del sredstev od prodaje namenili dobrodelnim organizacijam, in sicer pobudi Veterans Walk and Talk, ki se zagovarja uporabo marihuane in psihedelikov za zdravljenje hudih zasvojenosti pri vojnih veteranih, nevladni organizaciji Last Prisoners Project, ki se posveča pravni pomoči ljudem, ki so zaradi posedovanja marihuane v preteklosti končali v zaporu (in so kljub dekriminalizaciji in legalizaciji te substance še vedno zaprti), ter projektu Eaze Momentum Accelerator, ki pomaga tistim skupinam v industriji marihuane, ki so zapostavljene oz. ignorirane.

V pogovoru za Bloomberg je Bieber v ponedeljek pojasnil razloge za svoje sodelovanje pri prodaji marihuane: "Sem oboževalec družbe Palms in tega, kako se trudijo narediti marihuano dostopnejšo in pomagajo pri njeni destigmatizaciji – sploh za številne, ki po njej posegajo, ker jim to pomaga izboljšati psihično zdravje."