Obdobje Igre prestolov se za Haringtona končuje. Snemanje je končano, čakajo ga samo še promocijske obveznosti. Foto: Reuters
Obdobje Igre prestolov se za Haringtona končuje. Snemanje je končano, čakajo ga samo še promocijske obveznosti. Foto: Reuters

"Med snemanjem te serije sem spoznal svojo ženo ... Če pogledam s tega vidika, sem dobil svojo naslednjo družino," je dejal 31-letni igralec in dodal: "To je glavna stvar, ki jo je zame naredila serija."

Prav v fantazijskem svetu je Haringtonov lik Jon Snow spoznal Ygritte, ki jo je upodabljala Rose Leslie. Njuna romantična navezanost v seriji pa se je na koncu preselila tudi v resnično življenje. Ta navezava je čez čas postala tako močna, da sta jo letos kronala s poroko. Par se je poročil junija v družinskem gradu družine Leslie na Škotskem. Na poroki pa so bili tudi njuni soigralci iz serije, med njimi Sophie Turner, Maisie Williams in Peter Dinklage.

Harington je ob tem priznal, da je bila zanj serija Igra prestolov najboljša karierna odločitev. "Popolnoma me je spremenila. Teh zadnjih deset let ... Ne bi si moral zaželeti boljše službe, ko si v dvajsetih letih svojega življenja. To je najbolj čudovita stvar," je dodal igralec.

Obdobje Igre prestolov za igralca se končuje - čaka ga še premiera zadnje sezone, ki bo na male zaslone prišla z zamudo, saj so ustvarjalci serije v fazi postprodukcije in priznavajo, da jim ta predstavlja velik izziv zaradi vseh posebnih učinkov. Vedno glasnejše pa so govorice, da je Harington vroč kandidat, da obleče kostum Batmana.