Zvezdnika sta se spoznala na snemanju Igre prestolov. Foto: Reuters
Zvezdnika sta se spoznala na snemanju Igre prestolov. Foto: Reuters

Zvezdnika sta si po več letih razmerja večno zvestobo obljubila na Škotskem. Rose je pred oltar pospremil oče Sebastian Leslie, poročna zabava pa je potekala na posestvu nevestine družine.

Med gosti je bila tudi vrsta njunih cehovskih kolegov iz HBO-jeve uspešnice Igra prestolov, kot so Peter Dinklage, Maisie Williams, Sophie Turner in Emilia Clarke.

Leslijeva je sicer igralski ansambel televizijske uspešnice zapustila dve leti po tem, ko sta se s Haringtonom spoznala, nekaj epizod serije pa je bilo, predvsem v začetnih sezonah, namenjenih tudi ljubezni med njunima likoma Jonom Snowom in Ygritte. "Če ti je nekdo že od začetka všeč, potem pa moraš to igrati še na zaslonu, se ni težko zaljubiti," je dejal Harington.

Harintgon je pred časom dejal, da se je bilo v Leslijevo zelo preprosto zaljubiti. Ob vprašanju, kaj je njegov najljubši spomin s snemanja, pa je omenil tri tedne, ki so jih med snemanjem druge sezone preživeli na Islandiji. "V drugi sezoni smo snemali na Islandiji. Pokrajina je prelepa, svetloba severnega sija ... in tam sem se zaljubil," je priznal.

Po začetku razmerja leta 2012 sta se igralca vmes za krajši čas razšla, potem pa sta vendarle potrdila, da sta par, čeprav se nerada izpostavljata javnosti. Tudi zaroko sta naznanila na precej staromoden način – ne na družbenih omrežjih, kot storijo številni zvezdniki, temveč z objavo v časopisu. "Oznanjena je zaroka med Kitom, mlajšim sinom Davida in Deborah Harington iz Worecestershira, ter Rose, srednjo hčerko Sebastiana in Candy Leslie iz Aberdeenshira," se je glasil zapis v britanskem časopisu Times.

A post shared by Rose Leslie (@roseleslie_got) on Jun 24, 2018 at 6:35am PDT

A post shared by Peter Dinklage (@peterdinklage) on Jun 24, 2018 at 11:22am PDT