Heath Ledger in Mary-Kate sta bila predvsem žurerska kolega. Foto: Reuters
Heath Ledger in Mary-Kate sta bila predvsem žurerska kolega. Foto: Reuters
Heath Ledger
Pred stanovanjem v SoHu, kjer so našli igralčevo truplo, oboževalci polagajo šopke in spomine na Heatha. Foto: Reuters
Heath Ledger
Izjemno nadarjeni Heath Ledger bi lahko imel kariero Marlona Branda ali Seana Penna ... Foto: Reuters


Heath Ledger in Mary-Kate Olsen sta se spoznala poleti 2006, ko je on živel v hollywoodskem hotelu Chateau Marmont.

In zadnje mesece pred tragično smrtjo 28-letnega avstralskega igralca? "Mary-Kate in Heath sta pred njegovo smrtjo neobvezno hodila kake tri mesece," poročajo viri. "Bila sta občasno skupaj, a noben od njiju ni bil posebej zainteresiran, da bi prešla v resno zvezo."

Vez, temelječa na nočnih klubih
In kaj bi lahko pripeljalo skupaj dva tako različna človeka - on introvertiran, izjemno nadarjen, kompleksen, ona pa ... dvojčica Olsen, pač.

Neimenovani vir trdi: "Imela sta vez, ki je bazirala na žuranju, in imela sta enake okuse glede žuranja ... denimo kje v New Yorku sta se rada zadrževala, ob kateri uri bi šla ven."

V času, ko se je par prvič spoznal - bilo je poletje po Ledgerjevi oskarjevski nominaciji za Goro Brokeback - so zvezdnika opazili na kosilu v Chateauju s skupino prijateljev, Heath pa naj bi bil očaran nad Olsenovo, ker ga je pogosto spravljala v smeh.

Tako časnik New York Post kot tudi Daily News sta ta teden poročala, da sta 28-letnik in 21-letnica par.

Po smrti povezana s telefonskimi klici
Kakršnokoli je njuno razmerje že bilo, dvojico so ponovno povezali potem, ko so se pojavila poročila, da je ona prejela dva telefonska klica (zdaj se je izkazalo, da so bili v resnici kar štirje) od maserke Diane Wolozin, ki je bila v torek dogovorjena z Ledgerjem za masažo, a ga je ob prihodu v njegovo manhattansko stanovanje našla mrtvega.

Wolozinova, ki je vedela, da sta Heath in Mary-Kate prijatelja, je uporabila hitri klic na igralčevem mobilnem telefonu, da je poklicala Olsenovo v Kalifornijo in prosila za pomoč. Olsenova je maserki odgovorila, da bo poklicala svoje varnostnike v New Yorku, da bi pomagali pri situaciji.

Življenje je bilo precej bolj brezskrbno tistega poletja 2006 ... "Pogovarjala sta se o scenarijih in pripovedovala anekdote o režiserjih in ljudeh v svetu zabave," se spominja očividec. In še nekaj sta imela skupnega: oba sta kadila Marlboro rdeče.