Kanye bo letos eden izmed izvajalcev, ki bodo nastopali na 27. podelitvi nagrad glasbene televizije MTV, Taylor pa je ponovno nominirana za najboljši ženski video. Foto: EPA
Kanye bo letos eden izmed izvajalcev, ki bodo nastopali na 27. podelitvi nagrad glasbene televizije MTV, Taylor pa je ponovno nominirana za najboljši ženski video. Foto: EPA

Ko se je 19-letna pevka zahvaljevala za nagrado v kategoriji za najboljši ženski video, za katero je bila nominirana tudi Beyonce, je Kanye skočil na oder, pograbil mikrofon in dejal: "Zelo vesel sem zate, ampak Beyonce je posnela enega najboljših videov vseh časov!" Raperja so nato varnostniki pospremili k izhodu, gledalci pa so mu večkrat namenili glasen "buuuu".

Ta trenutek raper še vedno obžaluje in zato je za Taylor pripravil nekaj posebnega: "Za Taylor Swift sem napisal zelo lepo pesem in želim, da jo ima. Če je ne bo sprejela, jo bom jaz odpel zanjo," je West zapisal na svojem Twiterju.

Pevka se na ponudbo še ni odzvala, jasno pa je, da bolj ko se približuje 12. september in letošnja podelitev nagrad VMA glasbene televizije MTV, bolj se West trudi dokazati Taylor in vsem preostalim, da mu je žal.

Na svojem Twiterju je Kanye objavil več kot 70 sporočil, v katerih se opravičuje 19-letnici. Med drugim je zapisal: "Moje opravičilo si zasluži bolj kot kdor koli drug." Trdi, da ni šlo za rasizem in da ima sam prav tako rad countryjevsko glasbo, kot ima Swiftova rada rap. Razložil je tudi, da opravičila niso del promocije in da jih nihče ne pregleduje, ampak prihajajo naravnost od njega.

West je priznal, da še vedno čuti bolečino in se zaveda, kako narobe je bilo, kar je storil. Zaradi tega naj bi celo odpovedal nekaj svojih nastopov, izgubil pa je tudi precej oboževalcev. Med drugim ga je za butca označil tudi ameriški predsednik Barack Obama.