West je bil leta 2018 gost v Beli hiši. Na srečanju z Donaldom Trumpom je imel na glavi rdečo kapico s šiltom z napisom
West je bil leta 2018 gost v Beli hiši. Na srečanju z Donaldom Trumpom je imel na glavi rdečo kapico s šiltom z napisom "Naredimo Ameriko spet veliko", kar je bilo Trumpovo geslo v prejšnji predsedniški kampanji. Foto: Reuters

Raper je nase spet opozoril s predsedniško kandidaturo na ameriški dan neodvisnosti, ko je na Twitterju razkril svoje načrte. "Zdaj moramo uresničiti obljubo Ameriki z zaupanjem v boga, poenotili bomo našo vizijo in gradili svojo prihodnost. Kandidiram za predsednika ZDA," je zapisal v tvitu, kjer je dodal simbol ameriške zastave.

Ni znano, ali je 43-letni glasbeni zvezdnik vložil kakršno koli uradno dokumentacijo. V številnih zveznih državah še ni minil rok za kandidaturo neodvisnih kandidatov za ameriškega predsednika. Predsedniške volitve bodo potekale 3. novembra.

S svojo objavo je sprožil vihar komentarjev na družbenem omrežju, ob tem pa se mnogi sprašujejo, ali raper resno misli z napovedjo. Kot je zapisal Guardian, ko smo že mislili, da leto 2020 ne more postreči z novimi presenečenji, je raper izrazil svojo nenavadno namero.

Pri tem ga je tudi prek Twitterja že podprla njegova žena, zvezdnica resničnostnih šovov Kim Kardashian, pa tudi prepoznaven tehnološki milijarder in vizionar Elon Musk. Ta je napisal, da Kanyeju nudi polno podporo.

Srečanje, ki so ga prenašale televizije
To je v preteklosti Kanye večkrat ponudil tudi ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu. Leta 2018 je Trump Westa gostil v Ovalni pisarni Bele hiše. S svojimi izjavami, idejami in monologi je naredil pravi šov, ob katerem je še Trump ostal brez besed.

Trump je nemo poslušal Westov besedni izliv, v katerem je med drugim dejal, da ga Trumpova kapa "dela Supermana", govoril je vzporednih vesoljih, svoji diagnozi bipolarne motnje in svojem življenju, v katerem prevladujejo močne ženske, nato pa izdavil le: "To pa je bilo nekaj."

Westov šov je bil deležen številnih komentarjev, kmalu zatem pa se je distanciral od politike: "Zdaj sem spregledal in ugotovil, da so me izkoristili za širjenje sporočil, v katera ne verjamem. Oddaljujem se od politike in se bom popolnoma osredotočil na svojo ustvarjalnost." A svet politike ga je spet zamikal.