Na družbenih omrežjih je Davidsona javno preziral že dalj časa, svoje oboževalce naj bi tudi spodbujal, naj igralca javno kritizirajo. Foto: EPA
Na družbenih omrežjih je Davidsona javno preziral že dalj časa, svoje oboževalce naj bi tudi spodbujal, naj igralca javno kritizirajo. Foto: EPA

Ameriški raper Ye je 2. marca, ko je sodnik kljub njegovim ugovorom ugodil prošnji Kim Kardashian za ločitev, izdal videospot za pesem Eazy, ki je nastala v sodelovanju z raperjem The Game. Animacija je sprožila plaz kritik – po mnenju nekaterih razburjenih poslušalcev naj bi namreč vsebovala bizarne prizore, video pa naj bi bil grozljiv in ogaben.

Sorodna novica Zbogom, West. Kim Kardashian tudi uradno samska.

V njem je namreč lik, ki močno spominja na Peta Davidsona, zdajšnjega partnerja nekdanje žene 44-letnika, ugrabljen, nato pa ga Ye živega zakoplje. Pozneje grammyjevec z lobanje 28-letnika, ki ga omeni tudi v samem besedilu skladbe, utrga vrtnice in jih naloži na tovornjak. Ta naj bi bil podoben tistemu, ki ga je za valentinovo parkiral pred Kimino hišo, poroča Billboard.

Na množično neodobravanje se je zvezdnik na družbenih omrežjih v objavi, ki jo je že izbrisal, odzval z besedami: "Umetnost je terapija, varovana je kot svoboda govora, navdihuje in poenostavlja svet. Umetnost ne škodi." Ye je še dodal, da je kakršno koli drugačno namigovanje glede njegove umetnosti lažno. Neimenovan vir je sicer zatrdil, da se je Davidsonu video zdel izjemno smešen, ne počuti pa se ogroženega.

"Moškim in slavnim ni dovoljeno jokati"

Na družbenih omrežjih je nato sicer sledil še daljši zapis raperske zvezde, ki je ob tem predstavil "najnovejšo stvaritev", naslovljeno DEAD. V objavi je sicer zapisal, da se mu zdi nesmiselno, da se je moral po "več kot 20 letih prispevanja umetnosti temu planetu" zagovarjati zaradi svojega izražanja.

"Umetnost je subjektivna. Deluje samo, ko je popolna resnica umetnika. Kar je resnica za nekoga, je laž za drugega. Ni nujno, da vsi čutimo enako, saj nismo enaki," je povedal Ye, ki meni, da mora zagotoviti, da je ljudem še dovoljeno čutiti.