Kim in Kanye sta bila poročena od leta 2014. Foto: AP
Kim in Kanye sta bila poročena od leta 2014. Foto: AP

41-letna resničnostna zvezdnica bo tako ponovno prevzela zgolj priimek Kardashian, "West" pa opustila.

Kim Kardashian je svoje argumente v sredo pred sodnikom predstavila prek videoklica, medtem ko je bil 44-letni West odsoten.

Westov odvetnik tokrat ni ugovarjal povrnitvi samskega statusa Kim Kardashian, čeprav je poudaril, da ima njegova stranka tri zahteve: Prvič, pravica do povračila denarja, ki naj bi bil razdeljen, se bo ohranila v primeru, če kdor koli od njiju umre – sodnik je to zahtevo Westu ugodil.

Je pa sodnik zavrnil dve drugi zahtevi – da Kim ne bo prenesla nobenih sredstev, ki jih ima v skladu, in da se bo Kim v primeru ponovne poroke odrekla t. i. zakonskim privilegijem. To pomeni, da novemu soprogu ne bi bilo treba pričati o stikih, ki jih je imel z njo.

Kanye se je v zadnjih mesecih v javnosti pojavljal z igralko Julio Fox, a sta se kmalu razšla. Foto: AP
Kanye se je v zadnjih mesecih v javnosti pojavljal z igralko Julio Fox, a sta se kmalu razšla. Foto: AP

Vir, blizu Westa, je za TMZ dejal, da si je tudi raper na koncu želel ločitve.

Sporne Kanyejeve objave

West se je sicer pred dnevi razšel še s svojim četrtim ločitvenim odvetnikom, Chrisom Melcherjem. Med Melcherjem in Westom naj bi bila komunikacija zelo skopa, kar je zelo oteževalo njun odnos.

Poleg tega naj bi se West iz dneva v dan premišljal glede ločitve – en dan jo je hotel, spet drug dan pa se je hotel boriti za zakon s Kim.

Kim Kardashian je zahtevek za ločitev vložila pred dobrim letom dni, vse od decembra pa je sodnika prosila, naj ji povrne samski status. "Zelo si želim ločitve," je zapisala v dokumentih, kjer je navedla tudi, da je prosila Kanyeja, da ohrani ločitev zasebno, česar ni storil, njegove objave na družbenih omrežjih pa da so ji povzročile "hud čustveni stres".

West je med drugim v svojih kaotičnih objavah na Instagramu zapisal, da mu Kim ne pusti videti otrok, rogal se je iz njenega novega fanta, komika Peta Davidsona, in hujskal svoje sledilce k napadu nanj.
Kardashian se je z Westom poročila leta 2014, v zakonu pa so se jima rodili štirje otroci: North, Psalm, Chicago in Saint.