V Londonu je že zdaj mogoče dobiti tako rekoč vse, kar si želite o Kate in Williamu. Foto: Reuters
V Londonu je že zdaj mogoče dobiti tako rekoč vse, kar si želite o Kate in Williamu. Foto: Reuters
Spominki
Pubi v Angliji bodo 29. aprila lahko odprti dlje, premier David Cameron pa je dan poroke razglasil za državni praznik. Foto: Reuters

Film televizijske hiše Lifetime, ki bo prikazal "vzpone in padce devetletnega razmerja, ki so ga oteževali družbeni in kraljevi pritiski", bo po napovedih predvajan teden pred veličastno poroko, ki se bo v Londonu zgodila 29. aprila. Williama bo odigral Nico Evers-Swindell, Ben Cross bo posodil obraz princu Charlesu, za Kate Middleton pa pravo igralko še iščejo.

Kate Middleton je postala tudi ameriška ljubljenka, saj tamkajšnji mediji objavijo prav vsako podrobnost iz njenega življenja in razglabljajo o poročni obleki, ki jo bo nosila. Prav zaradi izjemnega zanimanja se je ameriško uredništvo BBC-ja odločilo za posebno oddajo, ki bo štiri ameriške navdušence nad kraljevo poroko popeljala čez lužo v Veliko Britanijo, kjer bodo hodili po sledeh bodočih mladoporočencev.

Kate se je "vrgla" v priprave
Kate je pred dnevi pustila službo - delala je v družinskem podjetju, ki prek spleta prodaja pripomočke za zabave -, da bi se lahko stoodstotno pripravila na najpomembnejši dan v življenju. "Vso svojo energijo popolnoma posveča pripravam na poroko in v tem neskončno uživa," je dejala njena prijateljica. Kraljeva hiša je drugim članom modre krvi po Evropi že poslala faks, naj si rezervirajo 29. april za prihod v Westminstrsko opatijo.

Elizabeta ju je "razrešila" dolžnosti
84-letna kraljica Elizabeta pa je Williama in Kata razveselila še z eno stvarjo - dala jima je dovoljenje, da se še dve leti po poroki posvečata predvsem svoji zvezi in karieri, tako da se jima ne bo treba udeleževati najrazličnejših kraljevih slovesnosti. Kraljica se namreč boji, da bi pretirano zanimanje javnosti zanju lahko uničilo njuno ljubezen, kot se je to zgodilo s princem Charlesom in Diano.

William bo tako tudi kot poročeni mož še naprej ostal član kraljevih letalskih sil na severu Walesa, Kate pa bo živela z njim kot žena in gospodinja. Odpravila se bosta sicer na nekaj uradnih obiskov po svetu, a to bo vse, kar kraljica pričakuje od njiju. "To je najlepše poročno darilo, kar jima ga je lahko dala. Kraljica se zaveda ogromnega pritiska, ki se s poroko zgrne na prestolonaslednika." Kljub temu pa pri eni stvari ne želi popustiti - Katina starša, Carole in Michaela Middleton, bo spoznala šele na dan poroke.

London je že preplavljen s spominki na temo kraljeve poroke, saj si gostinci, hotelirji in prodajalci obetajo velik zaslužek.