Princ William in Kate Middleton se bosta poročila 29. aprila. Foto: EPA
Princ William in Kate Middleton se bosta poročila 29. aprila. Foto: EPA

Britanska kraljeva hiša je zdaj razkrila z veliko nestrpnostjo pričakovane nove podrobnosti o poroki leta, sporočili so, kje bo potekala poročna povorka in kdo bo poročil princa Williama in Kate Middleton.

Kate bodo zjutraj z avtomobilom pripeljali v slovito Westminstrsko opatijo v samem središču Londona, ki je bila prizorišče že kraljičine poroke in poroke kraljice matere, tam je bil tudi pogreb princese Diane leta 1997.

Pripravili bodo tudi sprejem in večerjo
Poroka se bo začela ob 11. uri po britanskem oziroma opoldne po srednjeevropskem času. Usodni da bosta princ in njegova izvoljenka dahnila pred Rowanom Williamsom, canterburyjskim nadškofom in poglavarjem Anglikanske cerkve, so danes prek Twitterja sporočili iz Clarence Housa, rezidence Williamovega očeta, prestolonaslednika princa Charlesa.

Sledila bo vožnja s kočijo po vladni četrti Whitehall in nato po "rdeči preprogi", aveniji The Mall do Buckinghamske palače. Tam bo Williamova babica, britanska kraljica Elizabeta II., pripravila sprejem za izbrane goste - tako za vidne predstavnike javnega življenja na Otoku kot tudi za zasebne prijatelje in sorodnike mladoporočencev. Zvečer bo princ Charles gostil še zasebno večerjo s plesom za najožje prijatelje in družinske člane, poročajo tuje tiskovne agencije.

Vmes sta se razšla, nato pa spet našla
Po pisanju britanskih medijev je prvorojenec princese Diane in princa Charlesa, ki je junija dopolnil 28 let, Kate zaprosil med počitnikovanjem v Keniji oktobra lani, zaroko pa sta javno oznanila sredi novembra. William in Kate sta par že osem let, spoznala pa sta se med šolanjem na univerzi St. Andrews na Škotskem, kjer sta živela v istem študentskem domu.

Njuno razmerje je prvič postalo javno leta 2005, ko so ju skupaj fotografirali na smučanju v švicarskem letovišču Klosters, aprila 2007 sta se tudi začasno razšla, nato pa spet stopila na skupno pot, ki ju bo nazadnje pripeljala vse do zakonskega stanu.