58-letni Cruise je med snemanjem Misije: Nemogoče ‒ Odpadniška nacija leta 2011 sapo držal dobrih 6 minut.

Winsletova je za Entertainment Tonight povedala, da sploh ni vedela, da je njen dosežek prišel v javnost.

"Smešno je, ker v resnici ne berem recenzij, nisem na Instagramu, tako da sem precej odklopljenega od vsega," je dejala 45-letna oskarjevka. "In cel teden že prihajajo ljudje v službi do mene in se čudijo ‒ sedem minut, kaaaaaj?! Jaz pa ‒ kako sploh veste za to?"

In čeprav je igralka zelo ponosna na to, kako dolgo ji je uspelo zdržati pod vodo, pa pravi, da tega v bližnji prihodnosti najverjetneje ne bi mogla ponoviti.

"Krasno je bilo in bila sem zelo ponosna nase in verjetno je bilo to prvič in zadnjič," je dejala. "To smo posneli po štirih tednih izjemno intenzivnih treningov, prizor pa smo posneli v potapljaškem bazenu. Ampak sem nadvse uživala."

Cruisu je pod vodo uspelo zdržati dobrih šest minut. Foto: IMDB
Cruisu je pod vodo uspelo zdržati dobrih šest minut. Foto: IMDB

"Kot igralci imamo veliko srečo, da se pogosto priučimo kake nove veščine. Prav to je ena od stvari, ki jih najbolj obožujem pri svojem poklicu," je dodala britanska zvezdnica, ki se je za vlogo morala naučiti tudi prostega potapljanja.

Weaverjevi uspelo 6 minut

Winsletova nadaljevanje uspešnice Jamesa Camerona iz leta 2009 snema s Sigourney Weaver, Zoë Saldana, Samom Worthingtonom in Cliffom Curtisom, posnetek igralke pod vodo, obtežene z utežmi, pa je prejšnji mesec na svojem Instagramu objavil producent Jon Landau.

Podvodne prizore je morala posneti tudi Weaverjeva, ki pa je za revijo T dejala, da jo je bilo pri tem malce strah.

Kate Winslet je osvojila enega oskarja, bila pa je še šestkrat nominirana. Foto: Reuters
Kate Winslet je osvojila enega oskarja, bila pa je še šestkrat nominirana. Foto: Reuters

"Imela sem določene pomisleke. A zato imamo treninge. In res sem sama hotela posneti te prizore," je povedala 71-letna zvezdnica Osmega potnika. "Nisem hotela, da bi si ljudje mislili, da zaradi moje starosti tega ne zmorem."

Weaverjeva, trikratna oskarjevska nominiranka, se je za vlogo pripravljala s tečaji potapljanja na Havajih in Floridi.

Usposabljala pa se je tudi s trenerjem, ki je pred tem delal z vojaškimi potapljači, tudi njej pa je uspelo ostati pod vodo šest minut.

Rekord je 24 minut

Rekord držanja diha pod vodo je sicer leta 2016 postavil španski potapljač Aleix Segura Vendrell ‒ pod vodo mu je z enim dihom uspelo zdržati kar 24 minut in tri sekunde, s čimer se je vpisal v Guinessovo knjigo rekordov.

Do tedaj je rekord držal Hrvat Goran Čolak s časom 23 minut.

Slovenski rekord v statični apnei drži Kranjčan Andrej Ropret z 9 minutami in 3 sekundami.