Spoznala sta se na igrišču za golf, ko se je on pripravljal za vlogo v filmu Tin Cup. Foto: AP
Spoznala sta se na igrišču za golf, ko se je on pripravljal za vlogo v filmu Tin Cup. Foto: AP

Po 18 letih zakona je na začetku maja žena Kevina Costnerja Christine Baumgartner na njegovo veliko presenečenje vložila vlogo za ločitev od igralca, nato pa se je začela večmesečna burna pravna bitka.

Sorodna novica Umazana ločitev Kevina Costnerja: žena noče zapustiti hiše, on trdi, da trati denar za operacije

Nekdanja zakonca bi se morala decembra spet zglasiti na sodišču, da bi se razjasnila veljavnost njune predporočne pogodbe, a je predtem v javnost pricurljala presenetljiva novica o poravnavi. "Kevin in Christine Costner sta prišla do sporazumne rešitve vseh vprašanj v zvezi z ločitvenim postopkom," je povedal zvezdnikov tiskovni predstavnik v skupni izjavi.

Skupaj imata dva sinova in hčerko. Foto: AP
Skupaj imata dva sinova in hčerko. Foto: AP

Nekdanji par ima skupaj tri otroke – 16-letnega sina Caydna, dve leti mlajšega Haysa in 13 let staro Grace – 49-letna oblikovalka torbic pa je med drugim zaprosila za skupno skrbništvo, enako je storil zvezdnik. V zadnjih štirih mesecih sta se Kevin in Christine večkrat pojavila na sodišču, da bi se dogovorila o podrobnostih in plačilih glede vsega – od časovnice, ko naj bi se Christine izselila z njunega družinskega posestva v Santa Barbari v Kaliforniji, do igralčevega plačila preživnine za otroke, poroča People.

Ni želela zapustiti skupnega doma, zahtevala je vrtoglavo visoko ceno preživnine

Kljub predporočni pogodbi, v kateri je navedeno, da ima v primeru ločitve Baumgartner 30 dni časa za izselitev iz doma, je ona vztrajala, da ne gre nikamor, za nameček pa je postavila vrtoglavo visoko ceno preživnine. Odvetniki Christine Baumgartner, ki je bila z 68-letnim oskarjevcem poročena od leta 2004, so se branili, da ta nima dovolj časa ali denarja, da bi do konca julija našla novo prebivališče, in prosili sodnika za podaljšanje roka do 15. avgusta, kar pa je ta zavrnil.

Costner je dejal, da je nekdanji manekenki že plačal več kot 1,2 milijona dolarjev v sklopu njegovih obveznosti iz pogodbe, kar naj bi bilo po njegovem mnenju več kot dovolj, da bi našla novo domovanje. Svoji odtujeni ženi naj bi ponudil tudi, da ji izplača 10.000 dolarjev predujma za stroške selitve in 30.000 dolarjev mesečno za najemnino. A Baumgartner je v odgovor sporočila, da Costner nima "nobene pravne podlage", da jo vrže ven. Mama treh otrok, ki pravi, da vse od rojstva najstarejšega sina leta 2007 ni imela službe, je zahtevala 248.000 dolarjev mesečno za preživnino otrok.

Igralčevi odvetniki pa so po drugi strani menili, da ne potrebuje tako visokega zneska za potrebe otrok, ampak da ga lahkomiselno zapravlja za druge stvari, vključno z nakupi in lepotnimi operacijami. Sodnik je avgusta določil, da bo višina mesečnega plačila 63.209 dolarjev.

Costner se je za predporočno pogodbo odločil, potem ko je bil ob ločitvi od prve žene Cindy Silve, s katero je bil poročen med letoma 1978 in 1994, kar ob 80 milijonov dolarjev. Tudi v zakonu s Silvo so se mu rodili trije otroci, še enega pa ima iz kratke zveze z Bridget Rooney.