Kim in Kylie imata vsaka svoje kozmetično podjetje in obe sta delež dobro prodali multinacionalki Coty. Foto: AP
Kim in Kylie imata vsaka svoje kozmetično podjetje in obe sta delež dobro prodali multinacionalki Coty. Foto: AP

Po poročanju Financial Timesa bo multinacionalka, ki združuje blagovne znamke, kot so Wella, Rimmel in Max Factor, za 20-odstotni delež v družbi KKW odštela 200 milijonov dolarjev, s čimer je celotno podjetje ocenjeno na milijardo.

Coty je, kot omenjeno, pred slabima dvema letoma kupil večinski delež družbe Kylie Cosmetics, ki jo je pred petimi leti ustanovila takrat še mladoletna Kylie Jenner, za 51 odstotkov podjetja pa odštel 600 milijonov. Prodaja je Jennerjevo uvrstila na lestvico najpremožnejših mladih (mlajših od 25 let), obenem pa je Kylie postala tudi najmlajša milijarderka, ki si je premoženje ustvarila sama, kar je sprožilo številne polemike o tem, ali si je kot ena izmed zvezdnic resničnostne serije Keeping Up with the Kardashians zares vse ustvarila sama.

Nedavno je Forbes Jennerjevo "degradiral" zgolj med multimilijonarje, saj je na podlagi poslovnih poročil Cotyja ugotovil, da je bila vrednost njenega podjetja pred prodajo močno napihnjena.

Coty novega nakupa družbe iz dinastije Kardashian-Jenner ni komentiral, prav tako molči o ceni, so pa v korporaciji nedavno potrdili, a potekajo pogovori o nakupu deleža družbe KKW.

Kim Kardashian West je KKW ustanovila dve leti pozneje kot sestra, a se ji je poteza očitno podobno obrestovala kot Kylie.