Foto: AP
Foto: AP

Knjiga, za katero je Jordanova od leta 2015 zbirala gradivo iz več kot 100 intervjujev, bo v ZDA izšla 16. junija pri založbi Simon & Schuster in nosi naslov Umetnost njenega posla (The Art of Her Deal). Naslov je izpeljanka iz naslova najbolj znane knjige njenega moža Donalda Trumpa, Umetnost posla.

Simon & Schuster v najavi piše, da je knjiga nastala s pomočjo ključnih oseb, ki so prvič javno spregovorile, in s pomočjo doslej še nikdar objavljenih dokumentov in posnetkov.

Knjiga navaja, da naj bi si Melania zmage na novembrskih volitvah želela prav tako močno kot njen mož. Foto: AP
Knjiga navaja, da naj bi si Melania zmage na novembrskih volitvah želela prav tako močno kot njen mož. Foto: AP

"Umetnost njenega posla prikazuje presenetljiv portret odločne priseljenke in njeno življenje, preden je srečala Donalda Trumpa," so zapisali pri založbi.

Utrinki tudi iz otroštva

V knjigi so utrinki iz otroštva Melanie Knauss (takrat še Melanije Knavs) v Sloveniji, njeno obdobje manekenstva in odnos z možem. Jordanova pravi, da je med pripravo knjige ugotovila, da je prva dama ZDA veliko bolj politično ambiciozna, kot daje misliti.

"Resnična Melania Trump je veliko bolj zanimiva, kot kaže podoba, ki jo imajo ljudje o njej. Pripravlja se že na kampanjo 2020 in si prav toliko želi zmage na volitvah kot njen mož," je zatrdila Jordanova, sicer Pulitzerjeva nagrajenka.

Jordanova naj bi kot novinarka Washington Posta opravila pogovor z 49-letno Melanio, vendar pa ji Bela hiša ni dovolila, da bi govorila s prvo damo za knjigo, niti ni odgovorila na pisna vprašanja.

Koliko bo Jordanova zaslužila s knjigo, ni znano, je pa najela odvetnika iz Washingtona Roberta Barnetta, kar je obvezno za vsakega, ki piše o družini Trump, saj je verjetnost tožb zelo velika.