Legendarni košarkar, ki je z Los Angeles Lakers osvojil pet naslovov prvaka lige NBA, je za svoj kratki animirani film o košarki prejel oskarja. Foto: Reuters
Legendarni košarkar, ki je z Los Angeles Lakers osvojil pet naslovov prvaka lige NBA, je za svoj kratki animirani film o košarki prejel oskarja. Foto: Reuters

Kot so sporočili iz Bryantovega studia Granity, je vsak roman konceptualiziral nekdanji NBA-jevski zvezdnik, napisali pa so jih uveljavljeni pisci. "Granity sem ustanovil, da bi imel izhodišče za ustvarjanje originalnih zgodb, ki bi navdihovale mlade športnike," je ob napovedi projekta povedal Bryant. "Na voljo je namreč zelo malo vsebin, ki bi združevale strast do športa in tradicionalno pripovedovanje zgodb. V studiu Granity želimo zapolniti to praznino," je še pojasnil 40-letni Bryant, ki je svojo bogato košarkarsko kariero zaključil leta 2016.

Prvi roman naj bi na prodajne police prišel že marca prihodnje leto, v njem pa bodo bralci lahko spoznali raznoliko skupino mladih košarkarjev in njihovega skrivnostnega trenerja. Poleti naj bi prvemu romanu sledila še knjiga o mladi teniški igralki, konec leta 2019 in v letu 2020 pa bodo izšli še trije mladinski romani. Pri Granity Studios bodo zgodbe iz romanov sicer nadgradili tudi z animiranimi filmi, zgodba prvega romana pa naj bi zaživela tudi na gledališkem odru.

"Naša ekipa neutrudno dela pri številnih projektih, s katerimi želimo spremeniti način, kako mladi športniki razmišljajo o sebi in športu, ki ga trenirajo. Kot igralec, producent in, kar je najpomembneje, kot oče treh deklic, imam veliko navdiha pri oblikovanju studia, ki združuje raznolike pripovedovalce zgodb, ki mladim ljudem pomagajo razviti poln potencial," je pojasnil Bryant, ki je bil za film Draga košarka (Dear Basketball) na začetku letošnjega leta nagrajen z oskarjem za najboljši animirani kratki film.