Med komentarji naj bi se pojavile tudi različne grožnje. Foto: Reuters
Med komentarji naj bi se pojavile tudi različne grožnje. Foto: Reuters

Ekipa je za pomoč zaprosila Instagram in ga naslovila s prošnjo, da nadzoruje in umika žaljive komentarje o Meghan in Catherine, ki sta poročeni s princema Williamom in Harryjem.

Zdaj namreč zaposleni ob nadzorovanju in brisanju žaljivih komentarjev preživijo več ur tedensko, med njimi pa naj bi bilo po poročanju tujih medijev največ rasističnih in seksističnih.

Govorice v zadnjih mesecih, da se vojvodinji ne razumeta najbolje, naj bi te komentarje še dodatno spodbudile, saj se uporabniki družbenih omrežij postavijo na stran ene in drugo žalijo na zelo osebni ravni.

"Ženske na spletu doleti precej več zlorabe kot moške in žal je tako tudi s kraljevo družino," je The Times zapisal v posebnem tematskem članku, povezanem ravno s sovražnim govorom in britansko kraljevo družino. Uredništvo je ob tem dodalo, da so številni komentarji nesramni do te mere, da jih niso mogli uporabiti niti za potrebe članka.

Na sovražni govor so se odzvali tudi britanski mediji, med njimi tudi Hello!, ki je pripravil kampanjo, s katero se osredotočajo na prijaznost in uporabnike pozivajo, da o vsebini komentarja premislijo, preden ga objavijo.

"Za nas ni sprejemljivo, da poskušamo dve ženski spodbujati k sovraštvu," so povedali v videoposnetku, s katerim so najavili kampanjo. "Ni sprejemljivo, da se na spletu objavljajo rasistični in seksistični komentarji ter komentarji, ki spodbujajo grožnje in zlorabo. Ravno tako pa ni sprejemljivo niti to, da druge uporabnike napadamo zgolj zaradi tega, ker se morda ne strinjajo z nami."