'Težavna' je beseda, s katero največkrat opisujejo mlado pevko. Foto: Reuters
'Težavna' je beseda, s katero največkrat opisujejo mlado pevko. Foto: Reuters
Ariana Grande
Nobena zvezdniška prireditev ne mine brez nje. Foto: Reuters

22-letna pevka, o kateri krožijo govorice, da se obnaša kot prava diva in se je je kljub kratki karieri že prijel pridevnik "težavna", se bo težko rešila iz nove zagate, ne da bi ji Američani to zamerili. Pevka je namreč v torek s svojim fantom vstopila v eno izmed pekarn v Los Angelesu, v kateri so bile police ob pultu naložene s tipičnimi ameriškimi krofi z luknjo na sredini in sladko pisano glazuro.

Ker prodajalke ni bilo za pultom, je začela oblizovati na pladnje naložene krofe, nato pa je k temu nagovorila še spremljevalca. Ni je motilo niti, da so bile v pekarni v tistem času tudi druge stranke. Ko se je prodajalka vrnila s polnim pladnjem sveže pečenih krofov, je s spačenim obrazom dejala: "Kaj hudiča je to? Sovražim Američane. Sovražim Ameriko."

Losangeleški policisti se morajo ukvarjati z marsičim
Na njeno smolo je vse skupaj posnela varnostna kamera, posnetek pa je objavil opravljivi portal TMZ. Nato se je sprožil plaz dogodkov. Novica se je hitro razširila po medijih, ki so dogodek že poimenovali "doughnut-gate" ("krofgate"), policija je napovedala preiskavo "zlobnega vedenja", njen nastop na eni izmed bejzbolskih tekem pa je bil odpovedan, zato pevki ni preostalo drugega, da je škodo skušala popraviti z opravičilom, ki ga je poslala medijem.

V njem je zapisala: "IZREDNO sem ponosna, da sem Američanka. Kar sem izjavila v zasebnem trenutku ... je bilo vzeto iz konteksta. Žal mi je, da nisem bolj previdno izbirala besed." Izognila se je sicer uporabi besede krof in namesto tega dodala, da je "zelo vznemirjena zaradi prehranjevalnih navad Američanov" in da je "prizadeta zaradi števila otrok s čezmerno težo". Za namežek je samo sebe označila za "zagovornico zdravega prehranjevanja".

Nadarjena, a "ledena diva"
22-letnica je bila sicer rojena v Boca Ratonu na Floridi, njene korenine pa segajo v Italijo. Kariero je začela v broadwajskem muzikalu 13, nato pa dobila vlogo Cat Valentine v televizijski seriji Victorious. Svoj glas je posodila več animiranim filmom, mnogo oboževalcev pa ima predvsem med najstniškim občinstvom. Prvi glasbeni album je izdala leta 2013, kritiki pa so jo pohvalili, da se njen glasovni razpon lahko primerja z Mariah Carey. Na drugem albumu My Everything sta se "prijela" predvsem singla Problem in Break Free, a celoten album je bil v ZDA velika uspešnica, saj je imela v letu 2014 največ pesmi na Billboardovi lestici Top 10 izmed vseh glasbenikov.

Vzporedno z njenimi uspehi pa se je daljšal tudi seznam neprimernih izpadov. Tako na fotografiranjih menda vedno zahteva, da se fotografira le z ene, desne strani, večkrat se je že sprla s svojimi oboževalci - oče ene izmed njenih oboževalk jo je označil za "ledeno divo", med snemanji televizijske serije pa je parala živce ekipi, s katero se je zapletla tudi v spor glede plačila.