Lady Gaga je prejela tudi nagrado komisarja japonske agencije za turizem, ki se ji je tako zahvalila za njeno podporo. Foto: EPA
Lady Gaga je prejela tudi nagrado komisarja japonske agencije za turizem, ki se ji je tako zahvalila za njeno podporo. Foto: EPA

Popzvezdnica, ki bo v Tokiu sodelovala na dobrodelnem koncertu za žrtve cunamija, je tako svoje oboževalce pozvala, naj tudi oni obiščejo od potresa, cunamija in jedrske katastrofe pretreseno državo. "Ljudem po vsem svetu bi rada zagotovila, da je večina Japonske povsem varne. Lahko pridete sem. Čudovito je," je dejala na tiskovni konferenci pred koncertom.

Predtem so namreč številni zvezdniki in športniki odpovedali svoje nastope na Japonskem, ki sta jo 11. marca prizadela potres in cunami ter povzročila ogromno škode. Sledila je še jedrska katastrofa v nuklearki Fukušima, ki leži okoli 220 kilometrov severno od Tokia.

Spodbujanje turizma je najboljša rešitev
Lady Gaga, ki jo je ameriška revija Forbes letos uvrstila na prvo mesto med najvplivnejšimi zvezdniki, je ob tem povedala, da je komaj čakala, da lahko Japoncem izkaže svojo podporo. "Najbolje, kar lahko ta trenutek storimo za Japonsko, je spodbujanje turizma. Vsak lahko pride in uživa v tej prelepi državi," je dejala.

Zvezdnica je do zdaj za žrtve katastrof(e) na Japonskem podarila že tri milijone dolarjev. Pevka je prejela tudi nagrado komisarja japonske agencije za turizem, ki se ji je tako zahvalila za njeno podporo in prizadevanja pri zbiranju sredstev.