Foto: Reuters
Foto: Reuters

"Zadnje počivališče Lise Marie bo v Gracelandu, poleg njenega ljubljenega sina," je sporočil predstavnik družine Presley. Za pevko, edinko Elvisa Presleya, je bila v 55. letu usodna srčna kap. Pokopana bo na družinski posesti Graceland v Tenneseeju, kjer sta pokopana Elvis in sin Lise Marie, Benjamin Keough, ki si je avgusta leta 2020 vzel življenje. Star je bil 27 let.

Sorodna novica Umrla je edinka kralja rokenrola, Lisa Marie Presley

V eni izmed zadnjih objav na družabnih omrežjih je pevka delila zapis za People' Magazine, v katerem je zaupala svoje težave z žalovanjem za svojim sinom. "Vse od otroštva sem se velikokrat spoprijemala s smrtjo, a sem nekako še tu," je zapisala in dodala, da je smrt hočeš nočeš del življenja, prav tako žalovanje.

Pri 25 letih podedovala Graceland

Spominjale se je bodo tri hčerke, igralka Riley Keough, dvojčici Finley in Harper Lockwood ter mati Priscilla. Lisa Marie je po očetovi smrti postala dedinja posestva Graceland, ko je dopolnila 25 let. Na posestvu, velikem več kot 1600 kvadratnih metrov, stoji tudi hiša družine, ki je poleg Bele hiše v Washingtonu največkrat obiskan dom v ZDA. Na posestvu so po smrti Lise Marie oboževalci njene glasbe in glasbe njenega očeta polagali rože.

Strastna, močna in ljubeča ženska

"S težkim srcem sporočam tragično novico, da nas je zapustila moje prelepa hčerka," je sporočila Priscilla Presley. Po navedbah ameriškega tabloida TMZ so Liso Marie našli neodzivno v njenem domovanju v Calabasasu v Kaliforniji in jo odpeljali v bolnišnico, kjer pa ji niso mogli več pomagati.

"Bila je najbolj strastna, močna in ljubeča ženska, kar sem jih kdaj poznala," je njena mati še zapisala v izjavi ter medije in javnost prosila za zasebnost v obdobju žalovanja.