Črna Versacejeva obleka (in zveza z Grantom) velja za prelomno točko v njeni karieri. Foto: AP
Črna Versacejeva obleka (in zveza z Grantom) velja za prelomno točko v njeni karieri. Foto: AP

Liz se je rodila 10. junija 1965 v mestu Basingstoke (Velika Britanija) in se sprva urila kot balerina. Kmalu jo je začela zanimati igra, kar jo je leta 1987 pripeljalo do britanskega igralca Hugha Granta, s katerim sta bila v zvezi kar 13 let.

Njegova medijska prepoznavnost je na poti do zvezd pomagala tudi Hurleyjevi, ki je najbolj znana po svoji vlogi v filmu o Austinu Powersu: International Man of Mystery (1997). Nastopila je tudi v filmih Permanent Midnight, My Favorit Martian in Ed - TV ter serijah Opravljivka in The Royals.

Igralski karieri je dodala še uspešno kariero modela in producentke. Pri 29 letih je podpisala prvo pogodbo z ameriško kozmetično znamko Estée Lauder, z njo pa sodeluje še danes. "Estee Lauder predstavlja del mojega življenja, Leonard in Evelyn Lauder pa sta kot moja ameriška starša," je v enem izmed intervjujev priznala Elizabeth. Hurleyjeva je zelo dejavna tudi pri ozaveščanju o bolezni raka na dojkah in uspešno zbira sredstva za dobrodelne ustanove, ima pa tudi lastno modno znamko, pod katero ustvarja kopalke in oblačila za na plažo.

Bolj kot njena poklicna pot pa je bilo predvsem v 90. letih pod žarometi njeno zasebno življenje. Leta 1994 so vsi mediji pisali o njej in njeni izzivalni črni Versacejevi obleki z zlatimi sponkami, ki jo je nosila na premieri filma Štiri poroke in pogreb. Takrat je na rdeči preprogi v Los Angelesu spremljala svojega partnerja in glavnega zvezdnika filma Hugha Granta.

Leto pozneje je njuno zvezo pretresel incident, o katerem so prav tako poročali vsi mediji - Granta so zalotili v družbi prostitutke Divine Brown. Kljub temu mu je Liz stala ob strani in razšla sta se šele leta 2000. Takrat 35-letna igralka je priznala, da je ona naredila odločilni korak in prekinila zvezo, čeprav je bila odločitev zelo težka in boleča. S Hughom sta se razšla sporazumno in sta še vedno prijatelja, igralec je tudi boter njenemu sinu.

Sreče v ljubezni pa manekenki (še) ni uspelo najti. Leta 2001 je imela kratko razmerje s filmskim producentom Stevom Bingom, s katerim ima sina Damiana Charlesa Hurleyja. Leta 2007 se je poročila z indijskim poslovnežem Arunom Nayarjem. Razšla sta se leta 2010, ko se je Liz zaljubila v nekdanjega avstralskega igralca kriketa Shana Warna. Tudi ta zveza ni trajala dolgo. Kljub zaroki leta 2011 sta se razšla konec leta 2013.